En Sıcak Konular

Silopi'deki kazıya yağmur molası

4 Şubat 2010 09:58 tsi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Silopi'de belirlenen yerlerin kazılmasına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, yurt dışında yaşayan ve bir dönem bölgede tercümanlık yaptığı ileri sürülen Yıldırım Beğler'in basında yer alan iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Habur Sınır Kapısı'ndaki kazıya olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, 1990'lı yıllarda Silopi'de bazı kişilerin öldürülmesiyle ilgili olarak Habur Sınır Kapısı atış alanı mevkisinde Silopi Cumhuriyet Savcılığınca bir süre önce başlatılan keşif çalışmalarından sonra dün başlatılan ve havanın kararmasıyla ara verilen kazıya bugün, yağmur nedeniyle ara verildi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün 2 yerde kazı yapıldığını, kazılardan biri tamamlanırken, diğerinin ise yarım kaldığını söyledi.

Kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmadığını hatırlatan Elçi, ''Kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Bugün yapılması gereken kazıya dün gece yağan yağmur nedeniyle ara verildi. Kazıya hava durumuna göre yeniden başlanacak'' dedi.

Silopi Cumhuriyet Savcısı Nazir Kuş ile beraberinde Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, avukatlar Kamil Özdemir ve Nazan Birlik'in katılımıyla yapılan kazıda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Beğler'in gazetelerde çıkan iddiasını suç duyurusu olarak kabul edip, bir süre önce soruşturma kapsamında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı yazıda, Beğler'in bazı kişilerin Hezil Çayı'na ayağına taş veya ağır bir şey bağlanarak atıldığı yönündeki iddiaları üzerine söz konusu bölgede kazı yapılması istenmişti.

Beğler'in bazı basın yayın organlarında yer alan ifadelerinde, iş adamları Halil Birlik ve Mehmet Bilgiç'in Silopi'de terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle öldürülüp gömüldüğü ileri sürülmüştü.

aa



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs