heyeti böldü | " /> heyeti böldü | "/>

En Sıcak Konular

Kilit Paşa heyeti böldü

4 Şubat 2010 09:16 tsi
Kilit Paşa heyeti böldü 
2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağlık durumuyla ilgili İstanbul Tıp Fakültesi heyetince hazırlanan rapor hukuken kafaları karıştıran bir sonuçla çıktı.

Ergenekon davası tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İstanbul Tıp Fakültesi heyetini ikiye böldü. Heyetin yarısı 'Sanık mahkemece sorgulanabilir' derken yarısı 'Sorgulanamaz' dedi. Olumsuz rapor veren psikiyatri uzmanı Ersöz'e majör depresyon tanısı koyup 'İntihar düşünceleri mevcut' görüşü bildirdi.

2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağlık durumuyla ilgili İstanbul Tıp Fakültesi heyetince hazırlanan rapor hukuken kafaları karıştıran bir sonuçla çıktı.

Tuğgeneral Ersöz, aylardır İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde 'Et Yiyen Bakteri' hastalığı nedeniyle tedavi görüyor. Tutuklu bulunduğu Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunmasını yapması gereken Ersöz, tedavi gördüğü gerekçesiyle duruşmaya gidip ifade vermedi. Mahkeme bunun üzerine Ersöz'ün tedavi gördüğü hastaneden, sanığın duruşmalara gelip gelemeyeceğine dair bir rapor istenmesine karar verdi. Mahkemenin talebi üzerine emekli Tuğgeneral Ersöz'ün ayrıntılı muayenesini yapan İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Kurulu heyeti, hazırladığı sağlık raporunu mahkemeye iletmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderdi. Akşam, emekli Tuğgeneral Ersöz'ün sağlık raporuna ulaştı.

GÖRÜŞ FARKLILIĞI VAR
İstanbul Tıp Fakültesi heyeti içinde yer alan Kardiyoloji, Nöroloji, Enfeksiyon, Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı uzmanları Levent Ersöz için 'Hastanın hastanede uzun süreli sorgu ve savunmasının tespit edilmesinde bir sakınca yoktur' yönünde görüş bildirdi. Ancak heyetteki Üroloji, Fizik Tedavi ve Psikiyatri Anabilim Dalı uzmanları tam aksi yönde görüş bildirip, Ersöz'ün 'uzun süreli sorgu ve savunma yapmaya elverişli olamadığı' yönünde rapor verdi.

MAJOR DEPRESYON
 Emekli Tuğgeneral Ersöz'le ilgili en ilginç görüş ise Psikiyatri Anabilim Dalı verdi.   Psikiyatrik muayene sonucunda hazırlanan rapor şöyle:
'Hastanın yapılan muayene ve klinik değerlendirmesi sonucunda 'Major Deprasyon' denilen psikiyatrik hastalığının son üç haftadır ağırlaşarak devam ettiği, depresyon şiddetinin yükseldiği, intihar düşüncelerinin belirginleştiği, dikkat ve konsantrasyonunun önemli derecede bozulduğu tespit edilmiştir. Mevcut durumu nedeniyle hastanın hastane içi ve dışında uzun süreli sorgulanamayacağı, şimdiki psikolojik durumunun sağlıklı bilgi vermesini bozabileceği, ayrıca stres koşullarının hastada hayati tehdit oluşturabilecek tıbbı komplikasyonlar çıkarılabileceği kanaatine varılmıştır.'

ZERE KURULU KARAR VERECEK
Ersöz'ün ifade verip veremeyeceği konusunda son kararı ise Adli Tıp Kurumu 3'ncü İhtisas Kurulu verecek. Bu kurul tutuklu ve hükümlülerin infaz tehirleriyle ilgili rapor hazırlıyor. Kanser hastası Güler Zere'nin affedilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilen sağlık raporunu da bu kurul vermişti. Haftada üç gün toplanan kurul günde 20 dosyayı karara bağlıyor. Ersöz burada da yeniden sağlık kontrolünden geçecek. Adli Tıp 'Tedavisi cezaevinde devam edebilir' şeklinde rapor verirse Ersöz, taburcu edilerek Silivri Cezaevi'ne sevk edilecek. Bu durumda Ersöz, mahkemede ifade verebilecek. Rapor aksi yönde olursa Ersöz, sağlık sorunları nedeniyle mahkemeden tahliyesini isteyebilecek. Bu durumda da tutuksuz yargılanacak.

VATAN HAİNLİĞİ SUÇLAMASI HASTA ETTİ
Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, geçtiğimiz hafta Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Orada bulunan bir vatandaş Ersöz'e 'Geçmiş olsun paşam' dediğinde Ersöz, 'Beni vatan hainliği suçlaması hasta etti' cevabını verdi.

ACİLEN TAHLİYE EDİLMELİ
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi raporuyla ilgili Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, 'Bu rapor doğrultusun Ersöz'ün uzun süreli ifadesinin alınamayacağı açık. Acilen tedavisini tamamlaması gerekiyor. Ersöz'ün sağlık durumu cezaevi şartlarına uygun değil. Hastane odasına yapılan son baskından sonra operasyon geçirdi. Durumu gittikçe kötüye gidiyor. Müvekkilim gerçekten çok hasta' dedi.

ONLİNE BAĞLANTIMIZ YOK
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi heyetinden sağlık raporu isterken ayrıca Ersöz'ün duruşmalara gelememe durumunda hastane odasından duruşma salonuna online bağlantıyla ifade alınıp alınamayacağını da sordu. Taleple ilgili Ersöz'ün tedavi gördüğü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, 'Ersöz'ün uzun süreli sorgu ve savunmasının yapılmasında cerrahi yönden herhangi bir sakınca yoktur. Ayrıca hastanemizde 'online' bağlantı için teknik donanım mevcut değildir' dendi.

akşam

 

 

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,035 µs