En Sıcak Konular

Emniyet 'plaka' açılımına gidiyor

4 Şubat 2010 08:39 tsi
Bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi düşünülen projeye göre şahıslara ömür boyu sadece kendisinin kullanacağı plaka verilecek.

Araçlar plakasız satılacak Trafikte mezara kadar tek plaka uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Projeye göre, bir kişiye bir plaka verilecek ve bu, ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Araçlar plakasız satılacak. İçişleri Bakanlığı, 'Araç Tescil Projesi'nin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder, Belçika ve İsviçre'ye 'inceleme' gezisi yaptı. Önder, bu ülkelerdeki sistemi yerinde gördü. Projeye göre; bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcısatıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

T.C. Kimlik Numarası'na göre verilebilir

Emniyet Genel Müdürlüğü, plakaları adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da T.C. Kimlik Numarası'na göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet'in verilerine göre; Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.

sabah



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,885 µs