En Sıcak Konular

Cimbom Kupa'ya elveda dedi

0 0 0000 00:00 tsi
Cimbom Kupa'ya elveda dedi Galatasaray'a penaltı şoku... Galatasaray Fortis Türkiye kupasına elveda dedi... Erciyesspor Ali Sami Yen'de turu kaptı. Maç 1-1 bitti. İşte maçın önemli anları...

3. dakika.  Maçta ilk bölümler orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.

5. dakika. G.Saray oyunu rakip yarı sahaya yıkmak çabasında. Erciyesspor, orta sahada çok adamla Sarı-Kırmızılı ekibin ataklarını olgunlaşmadan bozma gayretlerinde bu ana kadar başarılı. Şu ana kadar kale önü pozisyonu yaşanmış değil.

7. dakika. Kaleye giden ilk şut Galatasaray'dan geldi. Sol kanattan Arda'nın geliştirdiği atakta meşin yuvarlak Erciyes ceza sahası dışındaki İnamoto'nun önünde kaldı. Japon futbolcunun yerden şutu yerden ağır bir şekilde giderek kaleci Orkun'un ellerinde kaldı.

9. dakika. Maçta oyun kalitesi bu ana kadar düşük. Sahada düşük bir tempo var. Takımlar orta sahada birbirlerineoyununu bozuyor. Her iki takımda pozisyon bulmakta büyük güçlük çekiyor.

12. dakikada sağdan Hasan Şaş'ın kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanında iyi yükselen Orhan'ın kafa vuruşu istediği gibi olmayınca, top yandan auta gitti.

10. dakika 0-0 eşitlik devam ediyor. Erciyes yarı sahasında iyi kapanıp G.Saray'a geniş alan bırakmıyor.

14. dakika. Kayseri'de golsüz biten Kupa maçının Ali Sami Yen'deki rövanşında henüz gol pozisyonu yok. G.Saray bu dakikaya kadar sahaya istediği futbolu koyabilmiş değil. Erciyes başabaş bir maç çıkartıyor.

18. dakika. Erciyesspor orta sahadan kullandığı serbest vuruşta Galatasaray ceza sahasına hareketlenen Timuçin'e uzun bir top çıkarttı. Bu futbolcunun sol çarprazdan meşin yuvarlağın gelişine vurmaya hazırlandığı anda Sabri kafa ile tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

19. dakika. Sol kanattan kullanılan köşe atışında Eren ceza sahası içinde yükselip kafayı vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı. Bu pozisyonda Erciyes'in kaleye atılan ilk şutu oldu.

21. dakika. Erciyes sahasından hızlı çıktı. Sol kanatta rakip yarı sahada topla buluşan Timuçin sağ kanattan bindiren Özgür'e ters bir top çıkarttı. Savunmanın arkasına atılan bu topta Mondragon kalesinden çıktı. Özgür ceza sahasının dışında yerden seken topa kafa ile müdahele edemedi. Mondragon'da ilk pozisyonda ıskaladığı meşin yuvarlağı çabuk davranarak ceza sahası içinde elle kontrol etmeşi başardı.

25. dakika. Ali Sami Yen'de 0-0 eşitlik devam ediyor. Her iki ekipte oyunda birbirine karşı üstünlük kurabilmiş değil. Daha çok rakip yarı sahada görünen Galatasaray, Erciyes kalesinde pozisyon üretmekte başarılı olamadı.

28. dakika. Galatasaray maçın başından beri en net gol pozisyonunu bu dakikada Ümit Karan ile buldu. Sağ kanattan Hasan Şaş'ın ortasında Karan altıpas içinde topa yükseldi, kaleci Orkun bu pozisyonda topu yumruklayamadı. Ceza sahası içinde boşta kalan top tekrar Ümit Karan'ın önünde kaldı. Karan'ın altıpas üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

 29. dakika. Ümit Karan'ın altıpas içinde kendisine faul yaptığı belirterek hakeme itiraz eden Erciyesspor kalecisi Orkun hakemden sarı kartı gördü.

 30. dakika. Gerets bu dakikada maçta çift forvete döndü. Belçikalı teknik adam sahadan genç Mehmet Güven'i alarak Hasan Kabze'yi oyuna soktu.

34. dakika. Galatasaray'da talihsiz bir an. Az önce oyuncu değişikliği yapan Sarı-Kırmızılı ekipte ikili mücadelede sakatlanan Orhan Ak'ın maça devam edemeyeceği işaret edildi. 

 35. dakika. Galatasaray'da mecburi değişiklik. Sakatlık geçiren Orhan Ak'ın yerine Ferhat oyuna dahil oldu. Orhan Ak'ın kasığında zorlanma olduğu belirtildi.

37. dakika. Maçta ilk yarı için son bölümlere girildi. Galatasaray oyunu Erciyes yarı sahasına yıktı. Erciyes çok adamla kapanıp Sarı-Kırmızılı ekibe boş alan bırakmıyor.

38. dakika. Galatasaray, sağ kanattan köşe atışı kullandı. Ceza sahasında Erciyes savunmasının uzaklaştıramadığı top Tomas'ın önünde kaldı. Hırvat futbolcunun şutunda meşin yuvarlak savunmadan döndü.

40. dakika. Galatasaray gole Ümit Karan ile gole yaklaştı. Sağ kanattan Hasan Şaş'ın sürükleyip ceza sahasına yerden yaptığı ortada Erciyes savunması topa ıska geçti. Arka direkte meşin yuvarlağı önünde bulan Karan sert bir şut çıkarttı. Meşin kalenin az farkla üzerinden auta gitti.

41. dakika. Galatasaray, bu dakikada Hasan Şaş ile penaltı kazandı. Sağ kanatta topu önüne alan Şaş, Emre'nin tekmesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan isim Ümit Karan oldu. Golcü ismin kalesinin sağ tarafına yaptığı vuruşu Orkun harika uzanarak parmaklarının uçuyla çıkarttı. Altıpasta boşta kalan topu Orkun yerden çabuk kalkarak kontrol etti.

44. dakika. Galatasaray gole bir kez daha Ümit Karan ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topu savunmadan kurtaran Karan hafif çarprazdan şutunu attı. Meşin yuvarlak ters taraftan direğin dibinde auta çıktı.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika gösterdi.

 45+1. dakika. Erciyesspor maçın başından beri en tehlikeli atağını ilk yarının son saniyelerinde geliştirdi. Savunmanın arkasına atılan derin pasa hareketlenen Timuçin meşin yuvarlağı Tolga'dan kurtardığı anda çizginin üzerinde düşürüldü. Erciyesli futbolcular penaltı kararı bekleti. Hakem serbest atışa hükmetti.

Hakem bu pozisyonda Timuçin'i indiren Tolga'ya sarı kartını gösterdi. Atışı Lazarov kullandı. Bulgar futbolcunun pas olarak verdiği topu Emre kötü bir vuruşla yandan auta attı.

Maçta ilk yarıda gol olmadı. Ali Sami Yen'de ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Maçın ikinci yarısı başladı...

48. dakika. Galatasaray ikinci yarıya baskılı başlamak istiyor. Sarı-Kırmızılı ekibin tüm çok adamla yaptığı baskıya Erciyes, özellikle savunmanın arkasına Lazarov'u kaçırarak hızlı ataklarla karşılık verme çabasında.

52. dakika. Sarı-Kırmızılı ekip ikinci yarının başından itibaren oyunu Erciyes yarı sahasına yıktı. Konuk ekip, yarı sahasında çok adamla kapanıp Galatasaray'a pozisyon bulma şansı vermiyor. Mücadelede 0-0 eşitlik bozulmuş değil.

53. dakika. Galatasaray üstünlük sayısına İliç ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasının önüne ortalanan topu Ümit Karan kafa ile Hasan Kabze'ye indirdi. Kabze tek pasla ceza sahasına hareketlenen İliç'i topla buluşturdu. Sırp yıldız meşin yuvarlağı kontrol ettiği anda ceza sahasına şık çalımlarla girip çarprazdan şutunu attı. Yerden gol çizgisine pralel giden topa hiç kimse ayak koyamadı. Top direğin yanından auta çıktı.

55. dakika. Erciyes bu dakikada üst üste köşe atışları kullandı. Ceza sahası içine şut pozisyonu bulan Lazarov kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı taça kadar gönderdi.

60. dakika. Bu dakikada gole Hasan Kabze ile değerlendiremedi. Erciyes savunmasının arkasına atılan uzun topu H.Kabze savunmadan kurtardığı anda yüzünü kaleye döndü. Ceza sahasına girdiği anda kaleci Orkun ile karşı karşıya kalan golcü ismin yaptığı plase vuruşu Orkun harika bir refleks ile kornere çeldi. Galatasaray net bir gol fırsatından yararlanamadı.

 62. dakika. Erciyesspor'da Die Cire yerini İlhan'a bıraktı.

63. dakika. Galatasaray atağında Ümit Karan ceza sahasının önünde topla buluştuğu anda şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta gitti.

64. dakika. Galatasaray gol için baskısını artırdı. Sağ kanattan Sabri'nin ceza sahasına gönderdiği topa kaleci Orkun çıkmasına rağmen müdahele edemedi. Hasan Kabze'nin bu pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top kalenin üzerinden auta gitti.

65. dakika. Galatasaray bu kez Hasan Şaş ile Erciyes kalesine uzaktan yokladı. Sarı-Kırmızılı ekibinde atağında Hasan Şaş ceza sahasının dışından füze gibi bir şut çıkarttı. Top üst direği yalıyarak auta çıktı.

 68. dakika. Galatasaray'da rakibine sert giren Hasan Şaş sarı kart gördü.

69. dakika. Maçta 0-0 eşitlik devam ediyor. Galatasaray'ın gol için baskısı bu ana kadar sonuç vermedi. Karşılaşma golsüz eşitlile sona ererse uzatmaya gidecek.

70. dakika. Erciyesspor atağında ceza sahasının dışında topu önünde bulan Eren yerden sert bir şut çıkarttı. Bu şutta meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

 72. dakika. Erciyesspor'da rakibine sert giren Emre hakemden sarı kart gördü.

73. dakika. Erciyesspor bu dakikalarda Eren ile uzaktan şutlarla Galatasaray kalesini yokluyor. Sol kanattan etkili gelişen atakta Eren ceza sahasına girmeden çarprazdan şutunu attı. Yerden sert giden meşin yuvarlak ters taraftan direğin dibinden auta gitti. Galatasaray adına şanslı bir an.

 76. dakika. Galatasaray'da İnamoto yerini Cihan'a bıraktı.

79. dakika. Galatasaray sol kanattan köşe atışı kullandı. Arka direkte topu kontrol eden Ümit Karan, savunmanın baskısına rağmen dönerek yerden şutunu çıkarttı. Meşin yuvarlak ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

80. dakika. Maçın son dakikalarına 0-0 eşitlikle girildi. Galatasaray bu dakikada sol kanattan bir kez daha tehlikeli bir şekilde Erciyes kalesine indi. Karan'ın yerden ortasını Hasan Şaş ceza sahasının önünde kontrol edip şutunu atmak istedi. Erciyes savunması yerinde bir müdahele ile Şaş'a şut şansı vermedi. Galatasaraylı oyuncular bu anda hakeme rakibin elle oynadığı işaret etti. Karar devam oldu.

 81. dakika. İkili mücadelede Sabri'ye sert giren Eren Erciyesspor'da sarı kartı gören isim oldu.

85. dakika. Karşılaşmada son dakikalara girildi. Galatasaray, Erciyesspor karşısında golü bulabilmiş değil. Maç golsüz biterse uzayacak. Erciyes bu dakikada sol kanattan Galatasaray ceza sahasının sol çarprazından serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına yapılan ortaya Eren kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde üzerinden auta gitti.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Golsüz eşitlik var. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi. Artık uzatma anları oynanıyor.

90+3. dakika. Galatasaray uzatma anlarının son saniyelerinde gole yaklaşan taraf oldu. Erciyes ceza sahasının önüne uzun atılan topu Ümit Karan takip etti. Orkun kalesinden çıkarak topu Karan'ın önünden kafa ile uzaklaştırdı. Meşin yuvarlak sol kanattan Arda'nın önünde kaldı. Bu futbulcu süratle ceza sahasına girerek şutunu attı. Savunmada Emre son anda Arda'nın önüne yatarak mutlak bir gol pozisyonunu kornere çelerek uzaklaştırdı.

Köşe atışından sonuç gelmedi. Ali Sami Yen'deki karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi. İlk maçta aynı sonuçla bittiği için şimdi karşılaşma 15'er dakikalık 2 devre daha oynanacak.

UZATMALARDA 15 DK'LIK. İLK DEVRE

Uzatmalarda Galatasaray 15. dakikalık ilk devreye başladı.

 92. dakika. Galatasaray gol için baskısını artırdı. Sarı-Kırmızılı ekip sağ kanattan kullandığı köşe atışında Arda ile golü buldu. Ceza sahasına ortalanan topu Erciyes savunması uzaklaştıramadı. Arda, ceza sahasının önünde kontrol ettiği topla kaleye sokulup yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak Orkun'un müdahele edemediği pozisyonda direğin içine vurarak çizgi üzerinde biraz gittikten sonra Erciyes ağlarına takıldı.

Arda'nın golüyle Galatasaray, Erciyesspor karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı.

96. dakika. Erciyes atağında ceza sahasına sokulan Eren, Tomas'ın hareketiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi.

 97. dakika. Penaltı atışını Lazarov kullandı. Bulgar futbolcu Mondragon ile topu ayrı köşelere göndererek skora 1-1'lik eşitliği getirdi.

Erciyes bu maç bu skorla bitecek olursa Türkiye Kupası'nda Yarı Final'e yükselen ekip olacak.

 103. dakika. Erciyesspor'da Timuçin yerini Güven'e bıraktı.

104. dakika. Galatasaray üstünlük sayısı için yükleniyor. Uzatma devresinde son anlara girildi. Sarı-Kırmızılı ekibin atağında Ümit Karan ceza sahasının içinden şutunu attı. Savunma köşeye giden topu son anda kafa ile karşıladı.

105. dakika. Uzatmalarda ilk 15 dakikalık bölümde normal süre sona erdi. 1 dakika uzatma ilave edildi.

Bu bölümde gol başka gol olmadı. İlk uzatma devresi 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Avantaj Erciyesspor'da

UZATMALARDA 15 DK.'LIK İKİNCİ DEVRE

 107. dakika. Erciyesspor'da Gökhan oyundan çıktı, Jabi sahaya dahil olan isim oldu.

109. dakika. Galatasaray gole Ümit Karan ile yaklaştı. Hasan Şaş'ın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topu kontrol eden golcü isim dönüp şutunu attı. Gecenin en başarılı isimlerinden birisi olan Kaleci Orkun köşeye harika uzanarak topu kontrol etmeyi başardı.

112. dakika. Maçta uzatmalarda son 8 dakikaya girildi 1-1'lik eşitlik devam ediyor. İlk maçta Kayseri'de 0-0'lık skor vardı. Mücadele bu neticeyle biterse Erciyesspor Kupa'da yarı finale çıkan ekip olacak. Galatasaray tüm hatlarıyla kendisine turu getirecek golü bulabilmek için bastırıyor.

114. dakika. Ali Sami Yen'deki zorlu mücadele uzatmaların son bölümleri oynanıyor. Galatasaray bugün çok kötü bir futbol ortaya koydu. Erciyesspor bu dakikaya kadar rakibiyle başa başa bir oyun oynadı.

116. dakika. Maçta 1-1'lik eşitlik sürüyor. Erciyes tüm hatlarıyla kendi yarı sahasına kapanmış durumda. Galatasaray sağlı sollu ataklarla gol arıyor. Artık Sarı-Kırmızılı ekibin atakları Erciyes ceza sahasına doldur boşaltlara dönüştü.

118. dakika. Galatasaray, gole Sabri ile yaklaştı. Sol kanattan Arda'nın kullandığı köşe atışında topu ceza sahası dışında önünde bulan Sabri yerden sert bir şut çıkarttı. Gecenin yıldızı Orkun, önü kapalı olmasına rağmen köşeye giden topa son anda uzanarak gole izin vermedi.

120. dakika. Maçın uzatma anlarında normal süre sona erdi. Hakem 1 dakika uzatma işaret etti. Galatasaray turu getirecek gol için tüm hatlarıyla yükleniyor. Erciyesspor tüm hatlarıyla ceza sahasına gömülmüş durumda.

Maçın son düdüğü geldi. Ali Sami Yen'de karşılaşma 1-1- sona erdi. Kayseri'deki ilk maç 0-0 sona ermişti. Bu sonuçla Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkan ekip Erciyesspor oldu.

Galatasaray Türkiye Kupası'ndan elendi. Erciyesspor Ali Sami Yen'de turu kaptı.

MAÇ SONUCU: GALATASARAY: 1-1 : K. ERCİYESSPOR

İnternetspor



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,621 µs