En Sıcak Konular

Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Ankara’da

2 Şubat 2010 22:07 tsi
AYDIN Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu 26’ncı Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, D&R Tunalı Hilmi’de açıldı.

Ev sahipliğini DMC Ankara Koordinatörü Barbaros Muratoğlu'nun yaptığı serginin açılış töreninde, TBMM eski başkanlarından İsmet Sezgin, RTÜK üyeleri Mehmet Dadak ve Esat Çıplak, Başbakanlık Basın Yayın ve Enfermasyon Genel Müdürü Salih Melek ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kozan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci yardımcıları Şükrü Küçükşahin ve Metehan Demir, Hürriyet Ankara Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer ve çok sayıda sanatsever katıldı.

‘XXVI. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın’ Seçiciler Kurulu, 1 Haziran 2009 tarihinde Antalya IC Hotels Green Palace’da yaptığı değerlendirmede, İtalyan sanatçı Alessandro Gatto’yu birinciliğe, Türk sanatçı Kürşat Zaman’ı ikinciliğe, Lüksemburg’dan Pol Leurs, Romanya’dan Cetin Cerchez-Abdula ve Rusya Federasyonu’ndan Yuriy Kosobukin’i üçüncülüğe değer gördü.

Ayrıca; Mohammad Amin Aghaei (İran), Angel Boligan Corbo (Küba), Horacio Cardo (Arjantin), Arif Sutristanto (Endonezya), Ilya Katz (İsrail), Nikolay Ephremov (Rusya Fed.), L’ubomir Kotrha (Slovakya), Ross Thomson (İngiltere), Alessandro Gatto (İtalya), Didie Sri Widianto’nun karikatürleri (Endonezya) Başarı Ödülü’ne değer görüldü.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na, düzenlendiği yıllar içinde 130 ülkeden 6 bin 500 karikatürist yaklaşık 55 bin karikatür ile katıldı.

Sergi, 16 Şubat 2010 tarihine kadar D&R Tunalı Hilmi’de gezilebilecek.



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs