En Sıcak Konular

Manavgat cezaevi park yapılacak

2 Şubat 2010 19:34 tsi
Adalet Bakanlığı tarafından 2 yıl önce kapatılan Manavgat Ceza ve Tutukevi'nin arazisine park yapılacak.

Manavgat Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 20'nci maddesi gereği şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Şubat ayı belediye meclisi toplantısında 4 gündem maddesi CHP, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı. Meclis üyeleri, Yayla Mahallesi 189 ada 2 parselde bulunan 3 dönüm üzerindeki eski Manavgat Ceza ve Tutukevi'nin, yeşil alan olarak plan tadilatının yapılması teklifini oy birliğiyle kabul etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 189 ada 2 parseldeki yerin imar planında okul yeri olarak gözüktüğünü ifade etti. Sözen, Hazine arazisi olan yerin mülkiyetinin ne Adalet Bakanlığı ne de Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu söyledi. Sözen, "Arazi 8 dönümden küçük olduğu için alana okul yapılması mümkün değil. Manavgat'ın yeşil alanlara ihtiyacı var. Kapatılan Manavgat Ceza ve Tutukevi, tepede şehre hakim bir yerde. İmar komisyonuyla birlikte alanın park yapılmasını uygun gördük." diye konuştu.

MHP'li Mahmut Öz de eski hükümlü evine park yaparken, tarihi taş binanın korunarak öğretmen evi yapılması önerisinde bulundu.

Belediye Başkanı Sözen ise taş planın, yerinin küçük ve günün şartlarına elverişsiz olduğu için öğretmen evi yapılamayacağını ifade etti. Sözen, Manavgat Öğretmenevi için Şahin Tepesi'nde Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu'nun çalışması olduğunu söyledi.

Başkan Sözen, kültür ve sanat etkinliklerinin geniş çaplı yapılacağı yerle ilgili Manavgat Adliye Sarayı arkasında 10 dönümlük arazi üzerinde fizibilite çalışması yaptıklarını kaydetti. Sözen, tutukevi alanının küçük olduğunu, bundan ötürü en uygun olanın yeşil alan olarak kalması olduğunu belirtti.

AK Partili Ahmet Ali Erol da eski hükümlü evinin Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi olması teklinde bulundu.

Belediye Meclisi zabıta ve itfaiye personelinin 2010 yılı fazla mesai ücretlerinde taban 182'den 191'e yükseltildi. 2 yıl önce kapatılan Manavgat Ceza ve Tutukevi'nde kalan 57 hükümlü Alanya Mahmutlarda bulunan L tipi cezaevine nakledilmişti.

(CİHAN)



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs