En Sıcak Konular

Trakya'da kar yağışı etkili oluyor

2 Şubat 2010 16:39 tsi
Trakya'da devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar yağışı nedeniyle Tekirdağ-Malkara, Çorlu-Ulaş ve Lüleburgaz kavşağındaki araç trafiğinde aksamalar oldu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte kayganlaşan yollarda onlarca yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Meteoroloji Müdürlüğünün kar yağışının yarın da devam edeceğini bildirmesi üzerine Tekirdağ Belediyesinde kriz masası oluşturuldu.

Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresine ait 21 aracın köy yollarının açık tutulması için aralıksız çalıştığını belirterek, yağışın tipi şeklinde olmasının ise çalışmaları olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bu arada Malkara'da kar kalınlığının 13 santimetreye ulaştığı bildirildi. Kar yağışı dolayısıyla Tekirdağ-Malkara-Keşan arasındaki ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Tipi nedeniyle görüş mesafesi 40 metreye düşen ilçede Tekirdağ-Malkara arasındaki Küçükhıdır rampasında yolda kayan araçlar yolu bir saat ulaşıma kapattı. Ayrıca Malkara'nın yüksek kesimlerinde bulunan 8 köy yolunun da ulaşıma kapadığı belirtildi.

Şarköy ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle 10 köye ulaşım sağlanamıyor. Şarköy'den Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul ve Bursa'ya olan otobüs seferleri iptal edildi.

Çorlu ilçesi ile Tekirdağ arasındaki Kara Tepe mevkisinde yoğun kar yağışıyla birlikte görülen buzlanma dolayısıyla yol, araç trafiğine kapatıldı. Çorlu Belediyesi ve kara yollarına ait ekipler ana arterlerde tuzlama yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

EDİRNE

Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili olan kar nedeniyle Koru Dağı'nda bir tırın kayması sonucu, Keşan-Gelibolu kara yolunda ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Keşan ile Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine ulaşımın sağlandığı kara yolunun Koru Dağı mevkisinde buzlanma nedeniyle bir tırın kayması sonucu duble yolun bir şeridi ulaşıma kapandı. Keşan-Gelibolu kara yolunda ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Karayolları ve Bölge trafik ekipleri, kayan tır aracının kaldırılması için çalışıyorlar.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, kar yağışı Keşan ilçesinin yanı sıra Enez ve İpsala ilçelerinde de etkisini göstermeye başladı.

Karayolları ekipleri, kar yağışının yoğun olduğu Keşan-Uzunköprü, Keşan-İpsala ve Keşan-Gelibolu kara yollarında 8 araçla kar temizleme çalışması yapıyor.

A.A.



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs