En Sıcak Konular

İstanbul'da akşam trafiğine dikkat!

2 Şubat 2010 14:19 tsi
Tekirdağ, Çorlu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerinde kar yağışı başladı.İstanbul'da özellikle akşam saatlerinde trafikte ciddi sıkışıklıklar yaşanabilir.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye’nin iç ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (8-10) batı bölgelerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla Marmara’da kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı bölgelerimizde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

Yağışların, Marmara’nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Türkiye’nin iç bölgelerinde güney ve güneybatı (Lodos), Batı bölgelerde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililer ve vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Türkiye’nin iç ve batı kesimlerinde yağış beklenirken, sıcaklıklar kuzeybatı ve batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacak. Trakya ve Marmara bölgesinde sabah saatlerinde başlayan yağmurun öğle sonrası kara dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul'da mesai saatinin bitimiyle başlayan trafik sıkısşılığına bir de hava şartları eklenince sıkıntının daha da artması bekleniyor. Yetkililer özellikle bu saatlerde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını istiyor. 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs