Avrupa kavgası örgütü tüketiyor | " /> Avrupa kavgası örgütü tüketiyor | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa kavgası örgütü tüketiyor

2 Şubat 2010 12:24 tsi
Avrupa kavgası örgütü tüketiyor Kırsal alandaki ağır kayıplar ve Avrupa'daki iyi hayat koşulları nedeniyle kırsaldan Avrupa'ya geçme talebinde patlama yaşandığına işaret eden yetkililer, yaşanan bu olayların PKK'yı büyük sıkıntıya soktuğunu düşünüyorlar.

Avrupa ülkelerinin, finansman kaynaklarına yönelik devam eden etkili operasyonları sonrasında otorite boşluğu yaşayan terör örgütü PKK'da yolsuzluk olaylarının önüne geçilemiyor.

Örgütün uzantısı bir dernek başkanı ile başka bir sorumlu, örgütün paralarını kendi hesaplarına aktarmakla suçlanıyor.

Terör örgütünün uzantısı olan Berlin'deki derneğin başkanlığını yapan S.B'nin, 2009 yılında örgüt adına ''bağış'' ve ''yardım'' adı altında yürütülen kampanyadan toplanan yaklaşık 250 bin avroyu zimmetine geçirdiği öne sürülüyor.

Dernek yöneticilerinden İ.P.'nin, Kandil'e bir mektup göndererek, dernek başkanı S.B'yi, ''örgütün parasını zimmetine geçirdiği, evinin eşyalarını yenilediği, yeni bir otomobil aldığı, eğlence merkezlerinde kadınlarla birlikte görüldüğü ve yüklü miktarda hesaplar ödediği'' yönünde şikayet ettiği ortaya çıktı.

Öte yandan, terör örgütünün Darmstadt sorumlusu ''Türk Botan'' kod adlı K.B'nin de ''Kürtlerden örgüt adına toplanan yaklaşık 50 bin avroyu kendi hesabına aktararak, A.N. isimli evli bir kadınla birlikte yaşadığı kaydedildi. Söz konusu olayla ilgili de Kandil'e örgüt içi ihbarda bulunulduğu belirtildi.

Terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın, Almanya yapılanmasında yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan raporları aldıktan sonra, yolsuzluk yaptığı bildirilen iki kişiyi görevden alarak Kandil'e çağırdığı bildirildi.

Bu gelişmenin ardından ölüm korkusu yaşayan Darmstdat sorumlusu ''Türk Botan'' kod adlı K.B. örgüte ait 50 bin avro ile ortadan kayboldu.

Kendisine yönelik suçlamaları kabul etmeyen Berlin'deki dernek başkanı S.B'nin ise asıl suçlunun yabancı servislerle iş birliği içinde olan İ.P. olduğunu, örgütün mali kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanan İ.P'nin de öz eleştiri vermek üzere kendisiyle birlikte Kandil'e çağrılması gerektiği yönünde talepte bulunduğu öne sürüldü.

Geçtiğimiz aylarda terör örgütünün Avrupa gençlik yapılanması sorumlularından ''Botan'' kod adlı Ş.K, ''Bayram'' kod adlı M.P, ''Salih'' kod adlı B.Ü, ''Ali'' kod adlı Ş.M, ''Doğan'' kod adlı N.Ç. ile sözde ''Kürt Kızılayı'' isimli paravan derneğin başkanı M.P, PKK'yı yaklaşık 500 bin avro dolandırarak, kayıplara karışmıştı.



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs