En Sıcak Konular

Atılan başörtülü futbolcuya 5 takımdan destek

0 0 0000 00:00 tsi
Atılan başörtülü futbolcuya 5 takımdan destek Kanada'nın Quebec bölgesinde Pazar günü kız futbol takımları arasında düzenlenen futbol turnvasında bir kıza başörtüsü nedeniyle kırmızı kart gösterilmesi tepkiye neden oldu. Başörtüsü yasağını 'ırkçılık' olarak nitelendiren 5 takım turnuvadan çekildi.

Kanada'daki bir futbol turnuvasında başörtülü kız futbolcunun oyundan atılması tartışmaya neden oldu. Quebec'te düzenlenen turnuvaya Ottawa'dan katılan Nepean Selects takımının oyuncusu Esmahan Mansur, hakemin uyarısına rağmen başörtüsünü çıkarmayınca kırmızı kart gördü.


Selects takımının teknik direktörü Louis Maneiro ise hakemin bu kararı üzerine takımı turnuvadan çekti. Mansur'un kırmızı kart görmesi üzerine hemen hakeme gittiğini söyleyen Manerio, " 'Bunu yapmak istediğinden emin misin?' diye sodum. Değişen bir şey olmayınca da takımın devam etmesine izin vermemin mümkün olmadığına karar verdim" açıklamasını yaptı. Manerio, takımdaki diğer oyuncuların da 'Esi' diye hitap ettikleri Esmahan'a destek verdiklerini söyledi. Manerio, İnancı nedeniyle başörtüsü takan Müslüman bir kızın herkes gibi spor yapamayacağı mesajı verildiğini vurguladı.

Başörtülü oyuncuya yapılan ayrımcılığa tepki gösteren 4 takım da Selects'le birlikte turnuvadan çekildi. Selects takımı, söz konusu uygulama sona erene kadar turnuvalara katılmama kararı aldı.

Quebec Ligi Sözcüsü Lyes Arfa ise uygulamanın Müslümanlara karşı ayrımcılık amacı taşımadığını savundu. Esmahan Mansur'a kırmızı kart gösteren hakemin de Müslüman olduğunu ifade eden Arfa, "Sahadaki oyuncuları korumalıyız" diyerek, başörtüsü nedeniyle oyuncuların yanlışlıkla boğulma tehlikesi geçirbileceğini öne sürdü.

Yetkililer, organizatörlerin turnuvada İslamî kıyafet ya da herhangi bir dini simgenin kullanılmasının yasak olduğunu önceden takımlara bildirdiğini vurguladı.


yenişafak



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs