En Sıcak Konular

Vallahi yalan: "Sarıgül saksı bulamadı"...

0 0 0000 00:00 tsi
Vallahi yalan: CHP'den ihraç edilen Mustafa Sarıgül, "solda birlik isteyen çevreler tarafından" DSP'nin başına uygun görülmüş! Çelebi, Sezer'e gidip, Sarıgüllü DSP'nin, Baykal'a tepki oylarını alacağını anlatmış!... "Vallahi yalan" 

Bugün gazete manşetlerini donatan bir haber herkesi çok şaşırttı. "Solda birliği çatısının, liderinin ise CHP'den kovulan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olmasına karar verilmiş. Ankara kulisleri DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin başında bulunduğu 10 Aralık Hareketi sol Partileri dolaşıp Sarıgül'ün katılımıyla DSP'nin solun birinci partisi olacağını anlatıyormuş... Sarıgül ile, 50'nin üstünde belediye başkanı ve 150'nin üstünde eski CHP milletvekili DSP'ye geçecekmiş. Rahşan Ecevit ise bu öneriye henüz tepki vermemiş!

Bu şaşırtıcı haber solu birleştirmek adına yapılan "solu paramparça edecek" bir çaba olarak göze çarpıyor. CHP ile kavgalı olan Sarıgül'ü DSP'nin başına almak zaten solda birliğe sıcak bakmayan CHP'yi bu fikirden iyice uzaklaştırmak demek. Bu düşüncelerle10 Aralık Hareketi sözcüsü Burhan Şenatalar'ın kapısını çalıyoruz. "Vallahi yalan" cevabını alıyoruz... "Mustafa Sarıgül'e destek verdiğimiz ve onunla ilgili önerilerde bulunduğumuz doğru değildir"diyen Burhan Şenatalar, bu haberlerin neden çıktığını bilmedilerini anlatıyor. Bu haberlerin kasıtlı olduğuna inandıklarını anlatan Şenatalar, "Bu haberi veren ve yayanın hakkında yorum yapmaya bile gerek yok" şeklinde konuşuyor.

Sarıgül, "yalnızlık" demiş romantikler...

"Mustafa Sarıgül ve onun DSP ile irtibat kurması hakkında hiçbir projemiz yok, önerimiz yok." diyen Şenatalar, ardından "Biz solda yenilenmeyi savunurken, solun ilkeli, saydam ve tutarlı olmasını istiyoruz" şeklinde bir gönderme yaparak Sarıgül hakkındaki yargılarını belli ediyor. DSP - SHP- ÖDP birlikteliğini savunurken üst düzey yöneticilerle ilgili bir istekte bulunmayacaklarının altını çizen Şenatalar, "Biz Başbakan adayı belirlemek gibi alaturka yöntemlere karşıyız" şeklinde konuşuyor. Görünen o ki Mustafa Sarıgül, CHP kapısından kovulduktan sonra yıldızlaşacağı başka bir mecra bulamayacak. "Şişli'nin yıldızı" olarak kalmayı kabul etmediği taktirde Sarıgül solacak. Romantik'lerin dediği gibi, Sarıgül yalnızlığın ve ayrılığın simgesi ne de olsa...

Sarıgül'e taş


Konuşmamızın devamında Sarıgül'ün de başını çektiği solda ayrılıkçı rüzgarlara değinmeyi ihmal etmeyen Şenatalar, solda ayrılık, ideolojik ya da dünya görüşü farklılığından değil. Kongrelerde  karşı aday olmaktan kaynaklanan "şahsi, yapay" ayrılıklar... Solu ayrılıkçı rüzgara sürükleyenler güvensizlik yaratıyor.

Soldaki parçalanmayı görmek için Alevi olmak gerekmez

10 Aralık hareketini de bugün Sarıgül haberinde olduğu gibi "solda birlik söylemiyle, solda parçalanmaya iten" bir hareket olarak sunuyorlar. "Aleviler'in solda birlik istediğini ve bunun ne anlama geldiğini" danıştığımız Şenatalar, "Bunun üzerine yorum yapmak istemiyorum. Fakat Türkiye'de solda aşırı parçalanma olduğunu farkedip, bunun bir an önce düzelmesini istemek için belirli bir inanca sahip olmak gerekmediğini düşünüyorum. Herşey ortada" diyerek görüş beyan ediyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,144 µs