En Sıcak Konular

Kayseri'den Hisarcıklıoğlu'na büyük moral

29 Ocak 2010 21:41 tsi
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Ocak ayı meclis toplantısında, meclisin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na destek amacıyla basın bülteni yayınlandı.

Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, adı ''Balyoz darbe planında'' geçtiği iddia edilen Hisarcıklıoğlu'na destek için hazırladıkları basın bültenini meclisin oyuna sundu. Meclisin oy birliğiyle yayınlanmasına karar verdiği basın bülteni, toplantıyı takip eden basın mensuplarına dağıtıldı.

Ulusal bir gazetede yayımlanan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da adının yeraldığı darbe planı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilen basın bülteninde şu ifadelere yer verildi:

''Kayseri Ticaret Odası Meclisi'nin 29.01.2010 tarihli olağan toplantısında TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoglu'nun şahsına yönelik 22.01.2010 tarihli Taraf gazetesinde çıkan haberle ilgili olarak aşağıdaki karar oy birliğiyle alınmıştır:

Taraf gazetesinin Sayın Başkanımızı hedef alarak, yıpratma ve demokrasi dışı darbe planı içinde gösterme çabalarına yönelik haberi bizleri son derece üzmüştür. Bu tip komploları kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Üst Kuruluş Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu her zaman demokrasiden yana taraf olan, milletimizin değerlerine bağlı, darbeye ve darbecilere karşı tavrıyla bilinen, hukukun üstünlüğünü ilke edinen başarılı bir yönetici ve dürüst bir iş adamıdır.

Sayın Başkanımız TOBB'u hiç bir zaman siyasetçilerin arka bahçesi yapmamıştır. Bu prensibinden dolayı ülkemiz kamuoyu ve dünya iş aleminin takdirini toplayarak iş dünyasının en üst seviyesine gelmiş ve orada uzun zamandır hizmet etmektedir.

Basında çıkan haberler ve yayınlar, Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun şahsıyla ve karakteriyle asla uyuşmamaktadır. Onun AB sürecinde üstün gayret gösterdiğini, değil özel üniversite kapatmak, yeni üniversiteler açmaktan yana olduğunu ülkemiz yararına gördüğü için özelleştirme ve yabancı sermayeden yana tavır sergilediğini herkes çok iyi bilir. Bu tamamen komplodur. O, nerede ve ne zaman, neyi yapacağını çok iyi bilir, demokratik kurallara bağlı kalarak planlarını yapar ve zamanı gelince de yüce milletimizle paylaşır. Biz de, her zaman olduğu gibi Başkanımızın yanında oluruz.

Adı geçen gazetede yayınlanan ve darbe eylem planı olduğu söylenen haber, Başkanımıza atılan bir çamur da olsa tutmayacaktır. Onun moralini bozmayacak ve hizmetlerine daha büyük bir şevkle sarılmasını sağlayacaktır. Tüm iş dünyasını Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na sahip çıkmaya çağırıyoruz.''

KTO Başkanı Hasan Ali Kilci de toplantıda yaptığı konuşmada, ''Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin güler yüzüdür. Zengindir, iki dil bilir, yakışıklıdır da. Her dönem siyasete atılması isteniyor. Ama o kabul etmiyor. Bu ülkenin başına da yakışır. AK Parti hükümetine 7 yıl boyunca en fazla desteği TOBB vermiştir'' diye konuştu.

-ASIRLIK İŞLETMELER-

Bu arada KTO Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısı öncesinde ''Asırlık İşletmeler'' ödül töreni yapıldı.

Kayseri'nin asırlık işletmelerinin başında bulunan sanayici ve işadamları Mustafa Özhamurkar ve Yılmaz Akansu'ya Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ve KTO Başkanı Hasan Ali Kilci tarafından plaket verildi.

Toplantı sonunda da oda binasında ''Avrupa Birliği'' fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

aa




Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,682 µs