PKK tanımı | " /> PKK tanımı | "/>

En Sıcak Konular

Öcalan'dan PKK tanımı

29 Ocak 2010 21:11 tsi
Öcalan'dan PKK tanımı DTP'lilerin bir türlü 'yasadışı örgüt' ifadesini kullanamadığı PKK için Öcalan konuştu; "Yasadışı silahlı bir örgüttür."

Kapanan DTP'lilerin en çok karşılaştığı sorunlardan biri olan PKK'nın tanımlanması, Öcalan tarafından yapıldı. PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan bugüne kadar Kürtlerin siyasi iradesinin sonucu var olduğunu savunduğu PKK'yı bu sefer 'yasadışı silahlı bir örgüt' olarak tanımladı.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF'nin haberine göre, Öcalan avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmede BDP'ye uyarılarda bulundu.

"AKP'nin Kürt siyasetçilerine siyasi operasyonlar yaparak kendince önlem aldığını" savunan Öcalan, şöyle konuştu: "Demokratik çevrelerin kendi çalışmaları olabilir ama gene de BDP'ye değişik çevrelerin katılmasını önemli buluyorum. 1 Şubat'taki Kongre'den sonra bu çatı partisi benzeri çalışmalara hız verilebilir. Bu çalışmalar önemlidir. Daha önce bir çok parti kapatıldı. Bu yenisi olmamalıdır. Uyarmıştım, önerilerimi de yapmıştım, tekrar ediyorum ve uyarıyorum; aynı hatalara düşmemek önemlidir. Şunu da belirtmek istiyorum; İşte 'PKK'nin sözcüsü olmak' falan deyip partiyi kapatıyorlar. PKK yasa dışı silahlı bir örgüttür. PKK der ki 'ben devletle sorunlarımı silahla çözüyorum'. PKK'nin kendi gücü, oluşumu, daha ağırlıklı olarak dağda ve kırsalda bir yapılanması var. Ama BDP der ki 'biz sorunlarımızı Meclis aracılığıyla yasal zeminlerde tartışmak ve çözmek istiyoruz.' Bu ayrımı iyi koymak gerekir. PKK'nin sözcülüğü söz konusu değildir. Kaldı ki PKK kendi sözünü söyleyebilir."

dunyabulteni




Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs