En Sıcak Konular

Alay Komutanı'nın avukatından açıklama

29 Ocak 2010 18:39 tsi
Gözaltına alınarak Erzurum'a getirilen Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun Avukatı Erol Halka, müvekkilinin sorgulamasına yarın başlanabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz çarşamba günü gözaltına alınan ve dün askeri bir uçakla Erzurum'a getirilen Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu halen Merkez Komutanlığı'nda bulunuyor. Bugün Erzurum'a gelen Avukatı Erol Halka, müvekkilinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığını dile getirerek, sorgulamasına yarın başlanabileceğini söyledi. Albay Recep Gençoğlu'nun moralinin yerinde olduğunu ve aklanmayı ümit ettiğini ifade eden Gençoğlu, "Adliyede başsavcımızla da, soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcımızla da görüşmelerimiz oldu. Kendileri bizi fevkalade iyi karşıladılar. Kanaatimiz o ki mahkemeye sevk prosedürü gündeme gelebilir. Yarın Özel Yetkili Cumhuriyet Savcımız nezdinde gerekli sorgu ve ifade işlemleri gündeme gelebilir. Tabi bunlar ihtimali konular. Terörle Mücadele Yasası kapsamı içerisinde yürütülmekte olan bir operasyon. Bununla ilgili gözaltılar nazara alındığında farklılık arz edebilir, ama bendeki genel kanaat cumartesi günü itibariyle bu ifade hadisesinin vuku bulacağı şeklindedir." dedi.

Albay Gençoğlu'nun sağlık durumu ve moralinin yerinde olduğunu yineleyen Avukat Halka, Gençoğlu'nun kendisi aracılığı ile basın mensupları da dahil ailesine ve tüm sevenlerine selam gönderdiğini iletti. Halka şöyle konuştu: "Ümit ediyoruz bu sürecin sonunda aklanacağız. Soruşturma evresi gizlidir. Bilgilerimiz ve duyumlarımıza göre Ergenekon soruşturması kapsamında kendisinin gözaltında olduğunu söyleyebiliriz. İsmail Ağa Cemaati soruştumasıyla ilgili de bir duyumumuz var, ama bunun sikleti nedir, hangisi ne kadardır ilerleyen günlerde belli olacak. Asker kişi olduğu için kendisi bu konuyla alakalı askeri bir yerde gözaltında olacak, burası da Erzurum Merkez Komutanlığı'dır. Bu insanlar gerçekten çok değerli insanlar, uzun yıllar terörle mücadele etmiş, ülkeye faydası dokunmuş insanlardır. Biz üzgünüz ve aklanacağımızı düşünüyoruz."

cihan



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,022 µs