En Sıcak Konular

Türk-Yunan ilişkilerinde yeni dönem

29 Ocak 2010 10:56 tsi
Londra'da düzenlenen Afganistan Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konferansın ardından Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitri Druças ile çalışma yemeği yedi.

Dün akşam Green Park'taki Sheraton Park Lane Hotel'de gerçekleşen ve yaklaşık 4 saat süren görüşme sonunda bir açıklama yapan Bakan Davutoğlu, Türk-Yunan ilişkilerinde doğrudan müzakerelerin yapıldığı ve işbirliğinin daha da güçleneceği yeni bir döneme girildiğini söyledi.   

Davutoğlu, “Sayın Dimitri ile mükemmel bir akşam yemeğinde oldukça yapıcı, dostça ve her alanda kapsamlı müzakereler yaptık. Her iki taraf içinde istişare edilecek birçok şey vardı. Önümüzde yeni bir yükselen dostluk ve ortaklık var. İki ülke olarak ortak tarihimiz, ortak kader ve ortak geleceğimiz var” dedi.

Davutoğlu, “Yunanistan ile geleneksel bir dostluğumuz var ve bundan sonra dostluğumuzun daha güçlü ve daha kapsamlı olacak. Geleceğe bu perspektiften bakıyoruz. İşbirliğimizin çeşitli alanlarında doğrudan müzakereler yapacağız. Tabi birlikte çalışarak müzakere edilmesi gereken birçok konu var. Balkanlar, Akdeniz ve Ortadoğu'daki bölgesel sorunların çözümü konusunda büyük işbirliği potansiyeline sahibiz. Türk-Yunan işbirliği, Avrupa Birliği ilişkilerinde de gelecek için büyük önem taşıyor. Bunun yanında, iklim değişikliği veya bunun gibi iki ülkeyi etkileyecek global sorunlarda işbirliği yapılması öngörülüyor” diye ifade etti.

Druças'ın iki ülkenin geleceği hakkındaki olumlu yaklaşımının kendisini oldukça mutlu ettiğini vurgulayan Davutoğlu, “Mevkidaşımı Türkiye'ye davet ettim. Onun ziyaretinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan, Atina'yı ziyaret etmeyi düşünüyor. Doğrudan, oldukça dostane ve samimi bir yemek oldu. Bunun da Türkiye ve Yunanistan arasındaki 'iyi komşuluk' ruhuna yansıyacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitri Druças da, Davutoğlu'nun kendisini Ankara'ya davet ettiğini ve kendisinin de bu teklifi büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini açıkladı. Druças, geçmişe dayanan çok değerli tecrübelere sahip iki ülkenin, dostluk ve işbirliğini güçlendirmesine katkı sağlamak için önemli bir adımın atıldığını söyledi.

A.A.



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs