'Balyoz' daveti | " /> 'Balyoz' daveti | "/>

En Sıcak Konular

Özden Örnek'e 'Balyoz' daveti

29 Ocak 2010 09:28 tsi
Özden Örnek'e 'Balyoz' daveti 
'Balyoz' darbe planında imzası bulunan dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'nun, Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Özden Örnek'e 'bize katıl' mesajı gönderdikleri ortaya çıktı.

'Balyoz' darbe planını seminerinden 1 hafta önce 1'inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan dönemin Ege Ordu Komunatı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'nun, Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e Genelkurmay Psikolojik Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Can Teller aracılığıyla 'cuntaya katıl' telkinin de bulundukları belirlendi..

BİRLİKTE HAREKET ETMİŞLER

Emekli Orgenerel Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde hazırladığı Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarında yeralmakla suçlanan Özden Örnek'in darbe günlüklerinde yeralan notlara göre, Genelkurmay Psikolojik Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Can Teller, orduda dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e karşı tepki olduğunu belirtilirken adı 'Balyoz darbe planı' iddialarıyla gündeme gelen 1'inci Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan ile Ege Ordu Komutanı Org. Hurşit Tolon'nun durumdan çok rahatsız olduklarını ve bir plan hazırlığı içerisinde olduğunu anlatıyor.

TOLON VE DOĞAN'LA GÖRÜŞ

Ergenekon davasının 3'üncü iddianamesinin 208. ek klasöründe yer alan darbe günlüklerinde emekli Oramiral Özden Örnek, Balyoz Darbe Planı seminerinden bir hafta önce şunları yazıyor: "27 Şubat günü Tümgeneral Can Teller (Genelkurmay Psikolojik Harekat Daire Başkanı) ziyarete geldi. İlginç bir görüşme yaptık. Önceleri çekingendi ama kendisini cesaretlendirdim ve konuşmaya başladı. Genelkurmay Başkanının (Orgeneral Hilmi Özkök) şahsına karşı bir tepki olduğunu, dinci kesimlere kendisine yaraşır bir şekilde tepki vermediği gibi adeta onlarla işbirliği yaptığını ve Çetin Doğan Paşa ile Hurşit Tolon Paşa'nın çok rahatsız olduklarını ve kendi aralarında bir şeyler yaptığını, benim de onlarla görüşmemi ima etti."

İktidarla mücadele planı Can Teller'in

Ergenekon sanığı Hurşit Tolon, Ege ordu komutanı olduğu dönemde başında Tümgeneral Can Teller'in bulunduğu Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi'nden 'iktidarla mücadele eylem planı' istediği ortaya çıkmıştı. Tolon, hazırlattığı rapordan hareketle 17 Haziran 2003 tarihli 10 sayfalık andıç hazırlatıp, kendisine bağlı birliklere göndermişti.

yenişafak

 




Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,566 µs