Dalan sırrı | " /> Dalan sırrı | "/>

En Sıcak Konular

Darbe planındaki Dalan sırrı

29 Ocak 2010 08:55 tsi
Darbe planındaki Dalan sırrı 

İddianame kabul edildi de hatırladık. Sahi nerede Bedrettin Dalan? Adem Yavuz Arslan yazdı...

"En kanlı darbe senaryosu hangisidir" diye bir yarışma yapılsa muhtemelen 'Balyoz' ve 'Kafes' ilk ikiye girecektir. İlginçtir ki biz ikisini de aynı günlerde tartışıyoruz. Camilerin bombalanacağı, uçakların düşürülüp, 200 bin kişinin cezaevine çevrilen kışlalara doldurulacağı Balyoz Darbe Planı'nın sarsıntısı bitmeden Kafes'in ürkütücü detayları ortaya çıktı.

Kabul edilen iddianamenin detaylar çarpıcı. Denizaltına bomba koyan cunta üyeleri yüzlerce öğrenciyi havaya uçurmayı, ülkedeki azınlıklara saldırmayı hedeflemiş. Hem Başbakan'a yönelik suikast planlamışlar hem de kendi amirallerine... Hatta "Ben çıkmazsam savcıları öldürün" talimatı bile verilmiş.

Bu davada ilk kez görevdeki bir paşa, Tuğamiral Levent Görgeç "TBMM'yi ortadan kaldırmak ve Ergenekon üyeliği" ile yargılanacak.

Kısa bir not düşelim. Görgeç'in adı YAŞ öncesinde de gündeme gelmişti. Hürriyet'in tabiriyle 'mesaj gibi bir atamayla' terfi ettirildi. O isim şimdi yargı önünde.

Poyrazköy'ün Karargâh'ı zora sokan başka yönleri de mevcut. Başbuğ'un "Bize ait değil, hem bunlar borudur" dediği LAW silahlarının hem orduya ait hem de kullanıma hazır olduğunun raporları da iddianamede var.

Deniz Kuvvetleri'ndeki cuntanın Devrimci Karargâh Örgütü ile bağlantılarından Perinçek'in bu tablodaki yerine kadar çok çarpıcı iddialar sıralanmış. Savcılara göre bu ekip Batı Çalışma Grubu'nun bugünkü devamı.

Fakat burada bir noktaya dikkat çekmek şart. İddianamede Levent Göktaş'a bağlı suikast timinin silahları Bedrettin Dalan'a ait İstek Vakfı arazisine yine onun bilgisi dahilinde gömüldüğü yönünde iddialar var.

İddianame kabul edildi de hatırladık. Sahi nerede Bedrettin Dalan? Tam 17 aydır kayıp. En son Hollanda'da kameralara yakalanmıştı. Aynı gün Münih'e uçtuğu tespit edilmişti. Bir daha görülmedi.

Hatırlanacağı gibi Yeditepe Üniversitesi ve İstek Vakfı'nın kurucusu ve başkanıydı. Önemli bir siyasi figürdü. Ergenekon soruşturmasının 10. dalgasında ismi geçiyordu ki olaydan üç ay önce 'diş tedavisi için' yurtdışına çıktığı tespit edildi. Amerika'dan yayına bağlanıp "15 güne kadar dönüyorum" dedi.

Ama o gün bugündür yok. Üç ay Amerika'nın muhtelif yerlerinde görüldü. Vizesi bitince çileli bir yolculukla Rusya'ya gitti. Dalan gibi birisine Amerika'nın vize vermemesini önemsemek lazım. Adı her neyse o yapının destek bulmadığı yorumları yapılabilir. Rusya'da gazetecilere yakalanınca Avrupa'ya uçtu. İlginç olan şu, hakkında Interpol üzerinden bir yakalama kararı da çıkartılmadı. Ama o sürekli seyahat halinde.

Hal böyle olunca insan merak ediyor doğrusu. Dalan bu yapılanmanın neresindeydi? Neden sürekli yer değiştiriyor? Acaba bunca zamandır lojistik desteği nereden ve nasıl alıyor? Dinlenilme ihtimaline karşı telefonda konuşmayacağına göre dumanla mı haberleşiyor?

Soruları uzatmak mümkün. Ama bütün bu hengâmede Bedrettin Dalan gibi bir ismin 17 ay boyunca firari olmasının çok geçerli bir gerekçesi mutlaka vardır!

Suriye'ye 'yasak' ihraç ettik!

Balyoz'u, Kafes'i, Poyrazköy'ü, Erzincan'daki 'balans ayarı'nı bir kenara bırakıp 'magazin' bir konuya girelim.

Başbakan Erdoğan'ın sigara alerjisi bilinir. Yakın ekibinden kimseye sigara içirmediği gibi yakaladığı her tiryakiden 'bırakma' sözü alır. Hatta sigara paketlerini 'Bıraktım' yazdırıp imzalatır.

Sonrasını nasıl takip ediyor bilmiyoruz ama bu konudaki kararlığı Bakanlar Kurulu'ndan belli. Tiryakiler bile bakan olduktan sonra sigaraya veda etti.

Sağlık Bakanı da paralel frekansta olunca 'Dumansız Hava Sahası' uygulaması başladı. Tiryakiler isyanda, özellikle de işletme sahipleri feryat figan ama yasak başarılı bir şekilde uygulanıyor.

İşte bu yasağı Suriye'ye ihraç etmişiz de haberimiz yok.

Bir dönem savaşın eşiğine geldiğimiz Suriye ile şu sıralar aramızdan su sızmıyor. Beşşar Esad ve Erdoğan arasındaki samimiyet dikkat çekici. Bu samimiyetin politik yansımaları var ama sigara yasağı gibi 'bonus'ları da olmuş.

Esad'ın Türkiye ziyareti sırasında bir şekilde sigara yasağı gündeme geliyor. Esad projeyi tutuyor ve bakanına talimat veriyor. Hazırlıklar, meclis aşaması vs. derken yasalaşma süreci tamamlanıyor ve 1 Nisan itibarıyla Suriye'de 'Dumansız Hava Sahası'na geçiyor.

Tütüne düşkünlüğü ile bilinen Araplar ne yapacak bilmiyoruz ama Erdoğan'ın sigara alerjisi Suriye'yi bile etkiledi. Geçtiğimiz günlerde bu ülkede olan TBMM heyetinden AK Partili Zeynep Dağı anlattı da öğrenmiş olduk. Bugünlerde Suriye'de gündem sigarasız hayatmış.

 



Bu haber 1,363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs