En Sıcak Konular

Asker, Meclis'ten çekiliyor

29 Ocak 2010 08:32 tsi
Asker, Meclis'ten çekiliyor TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu, Meclis'in üç giriş kapısının askerler yerine polisler tarafından korunması kararı aldı.

Arka arkaya darbe planı iddiaları ortaya çıkarken Meclis kendi içinde "nizamiye" ayarı yaptı. TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu, Meclis'in üç giriş kapısından askerlerin çekilerek buraların polisler tarafından korunması kararı aldı. Yeni kararla Çankaya, Dikmen ve Ayrancı kapılarında 24 saat polis görev yapacak, askerlerin nöbet tuttuğu kulübe sayısı da azaltılacak. Meclis'in Atatürk Bulvarı'na Bakan Çankaya Kapısı'nı genellikle milletvekilleri ve protokol kullanıyor.

Dikmen Kapısı'ndan ağırlıklı olarak ziyaretçiler giriş yaparken, Güvenlik Caddesine bakan Ayrancı (Lojman) Kapısı da kullanılıyor. Bu kapılarda hafta sonları ile saat 22.00'den sonra kampus içinde bulunan taburdaki askerler görev yapıyor. Genel Kurul'un çalışma saatlerinin uzaması halinde çalışma bitene kadar polis görevini sürdürüyor. Askerler, milletvekillerini tanıyamadıkları için kapılarda sorun yaşanıyor. Hafta sonu ya da gece Meclis'e gelen milletvekillerini bazen askerler içeri almıyor.

Bu nedenle sorunlar büyüyüp kimi zaman TBMM Başkanlığı'na kadar iletiliyor. Bazı milletvekillerinin de kapılarda asker bulunması, asker görevi devraldıktan sonra da kapıların dışına bariyer çekilmesinden duyduğu rahatsızlığı Meclis Başkanlığı'na ilettiği de biliniyor. Milletvekillerinin bu yöndeki şikayetleri üzerine Meclis, uzun süredir yaptığı çalışmaya son noktayı koydu. Geçen günlerde toplanan Meclis Güvenlik Koordinasyon Kurulu, askerin kapılardan çekilmesine ilişkin bir karar aldı. Bu karara göre Meclis'in üç kapısında 24 saat polisler nöbet tutacak. Kapılardaki giriş çıkışları, arama ve kontrolleri polis yapacak. Kurul kararında, şöyle denildi:

24 SAAT KORUMA
"Koruma Müdürlüğü'nce giriş-çıkışların güvenlik ve kontrolü amacıyla Çankaya, Dikmen ve Lojman kapılarında gündüz saatleri esasına göre 24 saat yeteri kadar personel bulundurulmasına ve bu işlemin personel ihtiyacını karşılanması için Başkanlık makamının onay tarihinden itibaren bir ay sonra gerçekleştirilmesi ile yönetmelik güncellemesine de eklenmesine karar verildi." Tabur tarafından yürütülen dış çevre nöbet emniyet sisteminin kameralarla takviye edilmesi nedeniyle nöbet yeri sayısı azaltılacak. Nöbet kulübeleri değiştirilecek. Meclis'in mimari yapısına uygun, kamera görüntülerini alan, telefonu, ısıtma sistemi bulunan kulübeler konulacak. Meclis içinde Muhafız ve Tören Taburu'nun bulunması da yıllardır tartışılıyor. Zaman zaman milletvekilleri Meclis'te taburun bulunmasına karşı çıkıyor. Taburun yerine milletvekilleri odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binasının yapılması, taburun kampüs içinde başka bir yere taşınması sık sık tartışılmıştı. Ancak bu konuda henüz bir ilerleme sağlanamadı.

Sabah



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs