Acımasızca vururuz | " /> Acımasızca vururuz | "/>

En Sıcak Konular

Tüyler ürperten mesaj: Acımasızca vururuz

29 Ocak 2010 08:25 tsi
Tüyler ürperten mesaj: Acımasızca vururuz Ermeni vatandaşlara 'tabutlarınızı sayarsınız' mektubu gönderen cuntanın planlarını uygulamaya başladığı ortaya çıkarken Kürtlere ve azınlıklara “Bu son ihtardır. Acımasız tavrımız sürecek” mesajı gönderdiği belirlendi.

Ülkedeki azınlıklara yönelik suikast ve bombalı eylem düzenleyerek provokasyonlarla hükümeti devirmeyi amaçlayan Deniz Kuvvetleri içindeki cuntanın hazırladığı 'Kafes Planı' çerçevesinde Ermeni vatandaşlara gönderilen tehdit mektuplarında, “Tabutlarınızı sayma mecburiyetinde kalacaksınız” yazıldığı ortaya çıktı. Poyrazköy iddianamesinde yer alan ve Temel Malatyalı imzasını taşıtan mektuplar, darbe planın ilk aşaması olan korku ortamını oluşturma çalışmalarının başlatıldığını gösteriyor.

TABUTLARINIZI SAYARSINIZ

Gayrimüslim vatandaşlara yönelik suikast planlarını içeren Kafes Eylem Planı'nı hazırlayan cuntanın iddianamede Ermeni vatandaşlara gönderdiği 'Son uyarı ve ikaz' başlıklı tehdit mektupları da yer aldı. Plan dahilinde Kuzey deniz Saha Komutanlığı'nın yakınındaki Kasımpaşa postanesinden 3 Mayıs 2007 tarihinde, Ermeni kiliselerine, gazetelere gayrimüslim vatandaşların evlerine, “Türkiye'de ne kadar Ermeni'nin, ne kadar Türk' ün olduğu zaman içinde görülecektir. Ermeniler tabutlarını saymak mecburiyetinde kalacaktır” yazılı tehdit mektupları gönderilmiş.

AKILLI OLUN MESAJI

Cuntacılar gönderdikleri mektupta Hrant Dink suikastı sonrası yaşanan protesto gösterilerine atıf yaparak, 'Hepimiz Hart'ız, Hepimiz Ermeni' yazılı pankartlarla insanların mensup oldukları milliyetin unutturulmak istendiğini belirterek, Ermenilerin Türkiye'ye hizmet etmeleri gerektiği söyleniyor.

Mektubun Kürt vatandaşları kapsayan bölümünde, devlet hiyerarşisi içerisinde Kürt kökenli vatandaşlar bulunduğuna dikkat çeken cuntacılar, bu kişilerin kendilerince tespit edildiği yazıyor. Azınlıklara yönelik akıl almaz tehditlerin sıralandığı ve "Son bir muhtıradır, yenisi tekrarlanmayacaktır" yazılı mektup cuntacılar tarafından Surp Haç Yatılı Ermeni Lisesi, Özel Kalfayan Ermeni Kız Yurdu, Loven Vartuhyan Ermeni İlköğretim Okulu ve diğer Ermeni okullarına gönderilmiş.

O dönem çok tehdit aldık

Tehdit mektubunun gönderildiği okullar arasında yer alan Özel Kalfayan Ermeni İlköğretim Okulu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aram Kalenderoğlu, o dönemde bu tarz mektuplara fazlaca muhatap olduklarını ve bunun kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Asıl üzücü olan insanların aklına böyle şeylerin gelmiş olmasıdır. Bunun bir alışkanlık olarak tekrarlanıyor olması, bu kirli oyunlarda bizlerin kullanılmak istenmesi korkutucudur” dedi.

Ergenekon'la ilişkileri var

Silahlı örgüt üyeliği ile suçlanan emekli SAT komandosu ve eğlence merkezi Reina'nın eski koruma müdürü Engin Geldikaya'nın kız arkadaşı Sever Ayarcı'nın tanık olarak verdiği ifade de iddianameye girdi. Ayarcı, emniyette verdiği ifadesinde 5 ay aynı evde birlikte yaşadığı Engin Geldikaya'nın Ergenekon'da ismi geçen sanık ve şüphelilerle ilişkisi olduğunu söyledi. Ergin Geldikaya'nın cep telefonuyla birçok kişiyle konuşmalar yaptığını ve sürekli olarak '68 dönemi ve SAT komandoları' dediğini anlatan Ayarcı, ifadesinde “Bu şahıslar içerisinde görevde olan ve görevden ayrılan şahıslar bulunuyordu. 'Bizi alsalar bizde ne adresler var bilmiyorlar, yanlış iş yapıyorlar' gibi kelimeler sarf ediyordu” şeklinde konuştu.

Mühimmatı Sarayburnu'nda denize atmışlar

SAT komandosu Engin Geldikaya'nın kız arkadaşı Sever Ayarcı, Geldikaya ile 68 dönemi diye bahsettiği SAT komandosu 3 arkadaşıyla Öğretmenevi'nde geçen sohbeti de anlattı: “Aşkın isimli eski SAT komandosu olan ve görevden ayrılan şahıs ile sarışın 'Kocakafa' lakaplı şahısla birlikte aynı masada oturduk. Sohbet esnasında son operasyonda gözaltına alınıp serbest kalan şahsa sorguda ne olduğu yönünde sorular sordular. Bu şahıs benim evimde anlattıklarının aynısını anlattı. Aşkın, kendisinin evinde bulunan mühimmatı Sarayburnu'ndan denize attığını söyledi” şeklinde konuştu. Konuşmalar sırasındaistihbaratçı olduğu söylenen kişinin cep telefonlarını kapattırdığını anlatan Ayarcı, “Ergin Gediklikaya kendisinde mühimmat olup olmadığını sorduklarında korkusu olmadığını söyledi” dedi.

yenişafak



Bu haber 1,019 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs