En Sıcak Konular

Anafor sanıklarının çoğu Emniyet ifadelerini kabul etmedi

28 Ocak 2010 22:57 tsi
İzmir'de, organize suç örgütüne yönelik ''Anafor'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10'u tutuklu 176 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın üçüncü gününde müşteki ve tanıkların ifadeleri alındı.

Duruşmaya, aralarında Ahmet Tekin Baykal'ın da bulunduğu tutuklu 10 sanık ve avukatları katıldı. İddianamede, "müşteki sanık" olarak yer alan Cumhur A. ifadesinde, Vedat O.Ç.'nin hürriyetini tehdit ettiği, nitelikli yağma olayına karıştığı ve hakkını alabilmek için bir çeteye iş verdiği yönündeki iddiaları reddetti.

Mağdur tanık Zeki G. de ifadesinde, Ahmet Tekin Baykal'ın kendisini tehdit ettiği iddialarının doğru olmadığını ileri sürdü.

Davanın müştekilerinden M.Y., Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadeleri kabul etmediğini, sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

Müşteki N.S. ise, ''kendisinden Ahmet Tekin Baykal'ın ismini kullandığı'' gerekçesiyle para istenmediğini söyleyerek, şikayetçi olmadığını belirtti.

Organize suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Ahmet Tekin Baykal da söz alarak, ''Eğer kendisinden benim ismimi kullandığı için para istemişlerse şikayetçi olsun. Benden korkmasına gerek yok.'' dedi.

Müşteki H.H.U. ise sanıklardan A.K.'nın bir konuyla ilgili kendisine ait kredi kartlarından 900 TL yerine 2 bin 900 TL çektiğini iddia ederek şikayetçi olduğunu aktardı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce silahlı çete kurmak suçundan cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki grubun yeniden suç örgütü oluşumuna giderek yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları üzerine 1,5 yıl süren takibin ardından Temmuz 2008'de "Anafor" operasyonunu düzenlemişti.

(CİHAN)



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs