En Sıcak Konular

TEKEL işçileri için kritik görüşme bitti

28 Ocak 2010 19:18 tsi
TEKEL işçileri için kritik görüşme bitti Eylemlerinin 45'inci gününde olan TEKEL işçileri için yapılacak görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile bir araya geldi. Toplantıdan bir sonuç çıkmadı

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Ankara'da 45 gündür eylemde olan TEKEL işçilerine görüşmeyle ilgil bilgi veriyor. İşte Kumlu'nun açıklamaları:

"Kumlu istifa derken hiç içerlemedim. Çünkü bunun sıkıntıdan kaynaklandığını biliyordum. Sıkıntıdan kaynaklandığı için bu işin masada çözümlenmesi için çaba sarf ettim. Bildiğiniz gibi Sayın Başbakan randevu verdi. Bugün, iki saat boyunca oturduk, tartıştık.

Bizim taleplerimiz belli dedik. Taleplerimizi 45 gündür seslendiriyorsunuz. Başka kamu kuruluşlarına aktarılmak istediğinizi biz paylaştık.

Şimdi Sayın Başbakan, iki bakana talimat verdiler ve çalışmalarınızı getirin dedi. Daha sonra bizi çağıracaklar ve görüşeceğiz. Ardından da biz inşallah sizleri sağ salim eve göndermeye çalışacağız."

20:00

Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk-İş yöneticilerini kabulünün  ardından, Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrılırken basın mensuplarına  açıklamalarda bulundu. Kumlu, Başbakan'a sıkıntıları anlattıklarını belirtti. Bu durumda umutluyuz  veya umutsuzuz denilemeyeceğini vurgulayan Kumlu, 'Hükümetin çalışmasından sonra Başbakan'la tekrar görüşeceğim' dedi.

TALİMAT VERİLDİ

Başbakan Erdoğan ile 45 gündür sokakta, soğukta, ayazda, kadın-erkek,  Türk-İş önünde eylem yapan arkadaşlarının sıkıntılarını iki saat konuştuklarını  ifade eden Kumlu, Erdoğan'ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Hayati  Yazıcı'ya talimat verdiğini ve onların da görüşmeye katıldıklarını söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, “Onlar da geldiler, beraberce onlarla da  müzakere ettik, ne yapılabilirliği konusunda. Tabii bir çalışmayı gerektiriyor.  Bu anlamda, önümüzdeki hafta sonuna kadar bu çalışmanın neticesini görünce Sayın  Başbakan bizi tekrar çağıracak, oturup değerlendireceğiz” diye konuştu.

O İNSANLARA ŞU AN BİRŞEY SÖYLEYEMEYİZ

Şu iki saatlik görüşme bile bu işin nasıl yürüdüğünü gösteriyor. Çalışmayı görmeden bizim de Sayın Başbakanın da bir şey söylemesi doğru değil. Neticeyi almadan oradaki insanlara bir şey söyleyemeyiz.

O çalışmayı gördükten sonra işçi kardeşlerimize “Arkadaş durum bu “ diyeceğiz. 4C midir 4B midir, bu bir maliyet gerektiriyor. Bununla ilgili yorum yapmak yanlış olur.

19:55

Başbakanlık Konutu'nda başlayan Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu arasındaki TEKEL görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası açıklama bekleniyor.

19:00

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun görüşmesi başladı. Toplantıya işçiler ile hükümet arasında arabulucu bakan olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılıyor

18:00

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'ndeki haftalık olağan görüşmesinden çıkarak Başbakanlık Konutu'na geldi.

17:45:

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu görüşme için Başbakanlık konutuna geldi.



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs