En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım'ın ifadesi alınacak

28 Ocak 2010 17:20 tsi
Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok'un da tutuklandığı 'sahte çürük raporu' soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'müşteki' sıfatıyla ifadesi alınacak.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği 'sahte çürük raporu' operasyonunda 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Çok sayıda isim gözaltına alınırken Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Operasyon kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde çetenin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan para sızdırmaya çalıştığı iddia edilmişti. Çetenin, askeri savcılıktaki bir iddianameden adının çıkarılması karşılığında Aziz Yıldırım'dan 10 milyon TL haraç alınmasını planladığı öne sürüldü. Bu iddialar nedeniyle soruşturma savcısı Hikmet Usta'nın Yıldırımın da ifadesini alacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Yıldırım'a tebligat göndereceği ifade edilen savcının, şubat ayında Aziz Yıldırım'ın müşteki sıfatıyla ifadesini alacağı belirtildi.

Soruşturma kapsamında savcılık birçok dizi oyuncusunun da ifadesini almıştı. Son olarak basketbolcu İbrahim Kutluay'ın da ifade verdiği öğrenildi. Çetenin lideri olduğu öne sürülen Turgay T.'nin bazı telefon görüşmelerinde adı geçtiği belirtilen Kutluay'ın ifadesinde, bu kişiyi tanımadığını, hiçbir zaman da görüşmediğini söylediği kaydedildi.

(CİHAN) 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs