En Sıcak Konular

Valiler 'büyük bir orkestranın şefi' olacak

28 Ocak 2010 16:44 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadele edildiği bir dönemde ayrım yapılmaksızın herkesi kucaklamanın, herkese el uzatmanın, herkesin sorununa sahip çıkmanın büyük önem arz ettiğini belirterek, böyle bir yaklaşımın vatandaşların aidiyet duygularını g

Cumhurbaşkanı Gül, 81 ilin valileri ile Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen yemekteki konuşması Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan Gül, büyükelçilerle olduğu gibi valilerle de yılda bir kez yemekte bir araya geldiğini ifade ederek, bu uygulamanın devlet katında güzel bir geleneğe dönüştüğünü belirtti.

İllerde devleti ve hükümeti temsil eden valilerin, gerek Anayasa gerek kanunlar çerçevesinde birçok önemli görev üstlendiklerine ve bu görevlerin yürütülmesi için geniş yetkilerle donatıldıklarına işaret eden Gül, görev yaptıkları yerlerde her şeyin valilerin sorumluluğu altında olduğunu söyledi.

Gül, illerin kalkınması, vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetinin yükselmesi, demokratik standartların en ileri seviyeye taşınması, halkın refah ve mutluluğunun artmasında tüm valilere büyük roller düştüğünü kaydetti.

“ORKESTRA ŞEFİ GİBİ...”

Cumhurbaşkanı Gül, valilerin devlet mekanizmasıyla özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında “büyük bir orkestranın şefi” gibi koordinasyonu sağlamakla görevli olduklarını ifade etti.

Bir ilde başarı sağlanmasının, güzel işler gerçekleştirilmesinin, sorunların merkeze taşınmadan yerinde çözülmesinin o ilin önde gelenleri arasında sağlanan ahenk ve birliktelikten kaynaklandığını anlatan Gül, valilere, “Bu gücü harekete geçirecek ve uyumu sağlayacak olan sizlersiniz” diye seslendi.

Gül, valilerin eğitim, sağlık, tarım ve kırsal kalkınma, kültür ve turizm olmak üzere bütün alanlarda başarıya ulaşılması için yürütülen program ve faaliyetleri titizlikle takip etmelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Valilerin hayırseverlerce yaptırılan her türlü yatırımı teşvik etmesini isteyen Gül, illerin yatırım merkezi haline dönüştürülmesi konusunda valilerin önderlik etmeleri gerektiğini, halkın yaşam standardını yükseltmenin birinci öncelik olduğunu belirtti.

DEMOKRATİK STANDARTLARIN YÜKSELMESİNDE VALİLERİN KATKISI

Türkiye'nin uzun yıllardan beri teröre karşı kararlı bir mücadele içerisinde olduğunu ve terörle mücadelenin demokratik kazanımlardan, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden her boyutta aralıksız sürdüğünü ifade eden Gül, şöyle konuştu:
“Terörü tamamıyla sona erdirme ve demokratik standartları yükseltme konusunda valilerimizin de büyük katkısı olacaktır. Terörle mücadele edildiği bir dönemde ayrım yapılmaksızın herkesi kucaklamak, onlara el uzatmak, sorunlarına sahip çıkmak şüphesiz ki büyük önem arz etmektedir. Böyle bir yaklaşım, vatandaşlarımızın aidiyet duygularını güçlendirecek, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir.”

Cumhurbaşkanı Gül, valilerin en önemli görevinin, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi, bunun da ötesinde insanların ülkenin her köşesinde her türlü korkudan uzak ve yarınlarından emin bir şekilde yaşamalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Gül, bu görev yerine getirilirken de hukuk devleti ilkesinin gözetilmesi, Anayasa ile teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin zedelenmemesi gerektiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının sonunda valilere, “Vatandaşa hizmette sınır tanımayan bir anlayışla çalışacağınıza, halkımızın refah ve mutluluğu yolunda gereken her türlü fedakarlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstereceğinize yürekten inanıyorum” diye seslendi.

A.A.



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs