En Sıcak Konular

Danıştay davasında isimler karıştı!

28 Ocak 2010 15:03 tsi
Danıştay davasında isimler karıştı! ERGENEKON Ana Davası ile birleştirilen Danıştay Suikasti Eylemi'nin sanığı Osman Yıldırım’ın avukatı Murat Eken, Danıştay Suikasti’ne iştirak eden kişinin Osman Yıldırım değil, Urfa’dan gelen Osman M. isimli bir kişi olduğunu iddia etti

Danıştay Suikasti saldırısından bir gün önce Urfa’dan Osman M. isimli bir kişinin Ankara’ya Alparslan Arslan’ın yanına gittiğini öne süren Avukat Murat Eken savunmasının devamında şu iddialara yer verdi:

"’Eğer Danıştay saldırısına bir Osman iştirak ettiyse, olsa olsa bu Osman, Osman M. olabilir. Aykut Mete Şükre, silahları veren, temin eden kişi. Osman M. ise bizzat Ankara’ya gelerek, sabaha kadar Alparslan’ın yanında olan kişi. Hiç telefon görüşmesi yapmadan otele geliyor. Ancak otelde başkalarıyla telefonda konuşuyor. Olaydan sonra da Ankara’dan uzaklaşıyor. Olaya iştirak etmiş ve uzaklaşmış. Her bombalama olayından sonra Süleyman Esen, Osman M.’yi arıyor. Niye arıyor? Alparslan Arslan’ın etrafındaki kişilere bakıldığında hepsinin suça karıştığı görülüyor. Salı günkü oturumda Alparslan Arslan’a, Osman M.’yi sorduğumda rahatsız oldu."

MUZAFFER TEKİN’İN İNTİHARA TEŞEBBÜSÜ ŞÜPHELİ

Danıştay Suikasti eyleminin ardından bazı olayların meydana geldiğini ifade eden avukat Murat Eken, davanın tutuklu sanığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in intihara teşebbüs etmesinin de bu olaylardan biri olduğunu söyledi.

Ergenekon Ana Davası'nın tutuklu sanığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in intihara teşebbüs etmesinin “gerçek miydi değil miydi?” diye çok yazılıp çizildiğini belirten Murat Eken, "Muzaffer Tekin kendi ifadesinde bıçağı kalbine iki kez sokup çıkardığını beyan etmiştir. Muzaffer Tekin, kalbinin nerede olduğunu gayet iyi bilecek biri insan. Akciğeri ile kalbin aynı yerde olmadığını bilir. Hayati tehlikeye maruz bırakacak yara almadığı kesin. Bu da şüphe yaratıyor. Bu da incelenmesi gereken bir nokta" dedi.

Danıştay davasının Ergenekon davası ile birleştirilmesinin, suikastin aydınlatılması açısından iyi olduğunu, daha detaylı konulara girildiğini belirten avukat Murat Eken, olayın aydınlatılması halinde bazı insanların şüpheden kurtulacağını ifade etti.

CEZAEVİNE GİRERKEN PARA SAYMAKLA BİTMEMİŞ

Danıştay suikasti davası sanıklarından Alparslan Arslan’ın bombaları ve silahları temin etme şeklinin şüpheli olduğunu öne süren Murat Eken, şunları söyledi:

"Alparslan Arslan Danıştay saldırısından sonra yakalandığında üst arama tutanaklarına üzerinden 80 TL çıktığı geçirilmiş. Ancak tutuklandıktan sonra cezaevine girerken ise üzerinden çok para çıkmış, saymakla bitmemiş. Cezaevine girerken her ne hikmetse cebi para dolu... Bu da şüpheli bir durum. Gözaltına alındıktan sonra yemek yemiyor, su içmiyor. Cezaevine girdikten sonra da yemeklerini başkasına tattırıyor. Hatta bir tane de kedi istemiş. Bireysel olarak bu eylemi gerçekleştiren birisi niye öldürülmekten korksun. Alparslan Arslan’ın bir takım kişileri koruyup kollama gayretinde olduğunu görüyoruz."

Ümraniye’de 27 el bombasının ele geçirildiği gecekondunun bulunduğu yere giderek inceleme yaptığını anlatan avukat Murat Eken, baz istasyonu kayıtlarına göre Muzzafer Tekin’in el bombalarının ele geçirildiği Ümraniye Çakmak Mahallesi’nden mesaj attığını iddia etti.

A.A.



Bu haber 1,191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,800 µs