En Sıcak Konular

BDP'de eşbaşkan adayları açıklandı

28 Ocak 2010 14:45 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Demir Çelik, 1 Şubat'ta gerçekleşecek parti kongresi öncesinde eşbaşkan adaylarını açıkladı.

Çelik, BDP milletvekilleri Selahattin Demirtaş ile Gülten Kışınak isimlerinin eşbaşkan konusunda öne çıktığını bildirdi.

Balgat'taki BDP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Çelik, kapatılan DTP'de olduğu gibi ''Genel Başkan'' yerine ''eşbaşkan'' demeyi tercih etti. 1 Şubat'ta Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda genel başkanlarını seçecek olan BDP'nin kongrede lider adayları; Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışınak, BDP Genel Başkanı Demir Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat olmak üzere 8 aday açıklandı. Ancak bu açıklamayı yapan Çelik, adaylar içinde geçtiğimiz günlerde Brüksel'e giderek burada KCK lideri Sabri Ok ile görüştükleri iddia edilen Selahattin Demirtaş ile Gülten Kışınak isimlerinin öne çıktığını belirtti.

Kapatılan DTP'de eşbaşkanlık görevini, yasaklı hale gelen Ahmet Türk ile halen BDP milletvekilli olan Emine Ayna yürütüyordu. Eğer 1 Şubat'taki kongrede Demirtaş ve Kışınak eşbaşkan görevine gelirse DTP'nin devamı olan BDP'de Demirtaş, Türk'ün; Kışınak ise Ayna'nın görevini üstlenmiş olacak. (CİHAN) 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs