En Sıcak Konular

Sakın!

28 Ocak 2010 14:10 tsi
Sakın! Bin yıllık numarayı bir daha yutacak mıyız?

iyibilgi Ankara

1) Dün itibariyle durum: Ermenistan protoklleri Anayasa Mahkemesi’nin yorumu ile şerhledi ve Türkiye bakışıyla sakatladı ve kabul edilemez hale getirdi.
2) Özellikle ortak sınırlara, 1990’dan sonraki haliyle saygı duyulabileceği yorumu ile 1915 sözde soykırımını ortak komisyonda tartıştırmayacağı “şerhi” işi çok zora soktu.
3) ABD, Ermenistan’ın yanında yer alıyor. İşin başından beri içinde bulunan İsveçre ise “görmezlikten geliyor”. Kızmaya gerek yok, gücü bu kadar.
4) Bu durumda, Nisan arifesinde garip ve hızla gerilmeye namzet bir durum ortaya çıkıyor.
5) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Londra'ya uçtu. Davutoğlu, Londra'da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la buluştu. Masada Ermenistan vardı.
6) Ankara bu işten memnun değil, çünkü tıkanmaya gidiyor gibi görünüyor.
7) Bu sırada ortada şöyle bir laf dolaşıyor: “Bundan kurtulmanın yolu, ABD’nin "İmzalanan protokollerin Ermenistan Anayasa Mahkemesi kararından etkilenmeden uygulamaya konacağı" konusunda Türkiye'ye güvence vermesi.
8) Tam bu sırada, tam bu satırlar yazılırken yeni bir haber geliyor. “Ermenistan protokollerden çekilmek için düğmeye bastı. “Ermenistan, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a Türkiye ile yapılan protokollerden imzasını çekme yetkisi verecek bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor.”
9) Dün gerçekleşen görüşmede (Davutoğlu-Clinton) güvence istenecek tezi bugün habere dönüşüyor: “Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı Hillary Clinton'la bir araya geldi. 15 dakika süren görüşmenin gündem maddesi Erivan'dı. Davutoğlu Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını hatırlatarak, Clinton'a net ve tereddüt içermeyecek şekilde bize güvence verin"dedi.
10)  Son söz: Bu bin yıllık numarayı yeniden yutacaksak, yani ortada açık biçimde bulunan bir anlaşmanın içinin boşaltıldığını gördüğümüz halde, bir başka ülkenin, hele hele bir süper gücün kefaletini istersek ciddi bir hata yapmamız söz konusu olabilir! Yok eğer Ankara, kamuoyunda ve TBMM’ye geldiğinde canını sıkması muhtemel bir konuyu soğutacak hava şartlarını yaratıyorsa onu bilemeyiz. Yani.. SAKIN! Türkiye'yi sakın.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs