En Sıcak Konular

Konuşma krizi

28 Ocak 2010 13:34 tsi
CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Antalya Sempozyumu öncesinde 'konuşma' krizi çıkardı.

Antalya Sheraton Otel'de 3 gün devam edecek 'Okulda yenilenme' konulu sempozyumun açılış merasimi için dernek tarafından davet edilen Başkan Mustafa Akaydın, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da iştirak edeceği toplantıya katılacağını ve konuşmasında siyasi konulara gireceğini söyledi. Akaydın, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan'a "Programınıza katılır ve bir de konuşma yaparım ancak sıkıntı olurum." dedi. Cem Gülan, 'Sıkıntı olurum' cümlesinden sonra durum değerlendirmesi yapmak üzere sempozyum düzenleme komitesini olağanüstü topladı.
Eğitimciler, toplantıda, "Burası siyasi şov yapılacak bir arena değil, eğer Akaydın gelecekse sadece selamlama konuşması yapsın aksi halde gelmesin." şeklinde bir karar verdi. Bunun üzerine Başkan Akaydın'ı arayan Gülan, toplantıya dünyanın değişik yerlerinden çok sayıda akademisyenle birlikte Türkiye'nin değişik yerlerinden çok sayıda özel okul ve dernek temsilcisinin katıldığını, eğitimin geleceğinin konuşulacağı böyle bir toplantıda siyasi konulara girmenin doğru olmayacağını bildirdi. "Sadece selamlama konuşması için gelecekseniz gelin aksi halde iştirak etmeyin." mesajı verdi. Akaydın da bu sözler üzerine sempozyuma gelmeme kararı aldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversitelerarası Kurul başkanlığı yapan Mustafa Akaydın, geçen ay Antalya'da yapılan Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'na da katılmış ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile tartışmıştı. Akaydın burada eğitimin dışında ilgisiz konulara girerek hükümet ve bakanlık aleyhinde konuşma yapmıştı.

cihan



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs