En Sıcak Konular

Nükleer Kuşku!

0 0 0000 00:00 tsi
Nükleer Kuşku! İstanbul’da kaybolan İran vatandaşı Asqhari'nin ülkesindeki nükleer faaliyetlere ilişkin önemli bilgilere sahip olduğu iddia edildi. Asqhari'nin görevini ve sahip olduğu bilgileri sır gibi saklayan İran, Türk yetkililere sadece ‘Kendisi vata

Kayıp İranlı Asqhari'nin, İran'daki nükleer faaliyetlerle ilgili kozmik bilgilere sahip olduğu öne sürülüyor. Olay bütün boyutlarıyla araştırılıyor. Esrarengiz olay, İran tarafından Türk Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen şu kripto ile ortaya çıkıyor: "Ali Rızari Asqhari isimli vatandaşımız İstanbul'da kaybolmuştur. Hayatından endişe ediyoruz."

Derin boyutları var…
 
Yetkili makamlar, olayın çok derin boyutları olduğunu belirterek şöyle dediler: "İran'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye'ye resmen söz konusu kişinin kaybolduğunu ve hayatından endişe edildiğini bildirmiştir. Bu konuda istihbarat ve güvenlik birimlerimiz detaylı araştırma yapmaktadır."

Sarı bülten…
 
Yetkililer, Asqhari'nin 8 Aralık günü Şam'dan Türk Hava Yolları ile İstanbul'a geldiğini belirlediklerini açıkladılar. Olayla ilgili üst düzey bir emniyet yetkilisi şu bilgiyi verdi:
"Söz konusu kişi kaçtı mı, kaçırıldı mı ya da başına herhangi bir şey mi geldi bilmiyoruz. Ancak İranlı yetkililerin talebi üzerine kendisiyle ilgili olarak Interpol sarı bülten çıkardı. Şu saate kadar Asqhari'ye ulaşılamadı."

Esrarengiz olayla ilgili soruşturmayı yürüten bir başka yetkili ise şu bilgiyi verdi: "Konu çok hassas, çok fazla bilgi veremeyiz. Ancak kayıp İranlı kişi İran'da bazı hassas görevlerde bulunmuş. Nükleer faaliyetler içerisinde olup olmadığı konusu araştırılıyor. Bu konuda resmi bir bilgi verilmedi. Ancak belli ki Şam üzerinden İstanbul'a geldiğine göre burada çok önemli bir randevusu vardı. Eğer o randevunun kiminle olduğu tespit edilirse olayın boyutları daha da netleşebilir."

Dün İran'ın Ankara Büyükelçiliği ile Dışişleri Bakanlığı arasında yoğun bir trafik vardı. İranlı diplomatların, Dışişleri Bakanlığı'na giderek bilgi verdikleri öğrenildi. Bu görüşmelerde Türk tarafı ısrarla kayıp kişinin bulunabilmesi için bağlantılarının ve yaptığı işin ne olduğunu sordu. Bu ısrarlı sorulara karşı İranlı yetkililer yalnızca şu cevabı verdiler: "Kendisi İran vatandaşıdır."

İran gizli tutuyor…

"İran söz konusu kişinin hangi kozmik bilgilere sahip olduğunu söylemiyor. Görevini de tam olarak anlatmıyor. Çünkü eğer anlatırsa uluslararası ortamda istihbarat açısından çok zor bir duruma düştüğü konuşulacak. İşte bu nedenle Asqhari'nin tam olarak hangi dosyalara hakim olduğu ya da İran'da hangi kozmik ilişkiler içerisinde olduğu açıklanmıyor. Gizli tutuluyor."

Bu arada İranlı'nın kaldığı Ceylan Otel'in kamerasındaki görüntüleri polisten önce MİT'in aldığı iddia edildi. Bir başka iddiaya göre ise otelin kamera sistemi o gün arızalı olduğu için görüntü alınamadı.

Hürriyet



Bu haber 239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,715 µs