iyibilgi okuru “16 Mayıs’ta saatler 100 yıl geri alınacak mı?” sorusuna söz hakkını kullanarak önemli bir katılımla yanıt verdi. Gelen yanıtl" /> iyibilgi okuru “16 Mayıs’ta saatler 100 yıl geri alınacak mı?” sorusuna söz hakkını kullanarak önemli bir katılımla yanıt verdi. Gelen yanıtl"/>

En Sıcak Konular

iyibilgi okurunun önemli mesajı!

0 0 0000 00:00 tsi
iyibilgi okurunun önemli mesajı! iyibilgi okuru “16 Mayıs’ta saatler 100 yıl geri alınacak mı?” sorusuna söz hakkını kullanarak önemli bir katılımla yanıt verdi. Gelen yanıtl

Yeni kurulan bir site olmasına rağmen şimdiden Türkiye’nin en hızlı büyüyen sitesi unvanını kazanan iyibilgi.com’un okurları sitelerinde söz haklarını kullanarak haberi kendileri oluşturdu. Cumhuriyet gazetesinin “Tehlikenin farkında mısınız?” kampanyasına kattığı yeni boyutu tartışmaya açtığımız o haber, sadece birkaç saat sitede kalmasına rağmen günün en çok okunan haberi oldu. Gelen yorumlar da site okuyucusunun bu konuya önem verdiğini ortaya koydu.

Önce tartışma konusunu açalım… Cumhuriyet gazetesi Çankaya tartışmaları ile ilgili uzun bir süre önce başlattığı “Tehlikenin farkında mısınız?” kampanyasına yeni bir boyut katarak şu sloganı geliştirdi: 16 Mayıs’ta saatler 100 yıl geri alınacak.

Bu açıkça şu anlama geliyor: Çankaya’ya AKP iktidarının seçtiği bir isim çıkarsa Türkiye geriye gidecek.

Peki, iyibilgi okuru bu konuda ne düşünüyor? Gerçekten de Cumhuriyet gazetesinin kaygısı anlamlı mı, yoksa gazete toplumda rahatsızlığa yol açacak yanlış bir politika mı izliyor.

Öncelikle şunu söyleyelim: Gelen yorumlar bizi çok mutlu etti. Çünkü yorumlar adeta Türkiye’nin bir fotoğrafı niteliğinde. Bu da şu anlama geliyor: iyibilgi tüm kesimler tarafından takip ediliyor. Bu iyibilgi’nin yükselen gücü ve tarafsız politikasının da en önemli göstergesi…

Yorumlara gelince… iyibilgi okuru konu ile ilgili ikiye bölünmüş durumda. Okurlarımızın önemli bir kısmı Cumhuriyet gazetesinin bu politikasını haklı bulmuyor. Ancak okurlarımızın azımsanamayacak bir kısmı ise Cumhuriyet gazetesinin doğruyu işaret ettiği kanısında. Bu aslında Türkiye’nin bir fotoğrafı. Evet, Türkiye’nin büyük bir kısmı sağ, muhafazakar siyasi kimliğe sahip. Zaten bu üniversitelerin yaptığı araştırmalarda da ortaya çıkıyor. Dolayısıyla “rejim” ile ilgili tartışmalarda bu kesim muhafazakar çizgisini koruyor. Rejimin tehlikede olmadığını, kendisinin laik ve demokratik düzene zaten sahip çıktığını, hal böyleyken kimi demokrasi dışı hareketlere girişilmesine her zaman karşı çıkacağını vurguluyor.

Türkiye’deki rejim tartışmalarından bu muhafazakar, sağ kesimin olumsuz yönde etkilendiği açık. Ancak rejim tartışmalarında göz ardı edilen bir gerçek de Türkiye’de rejimin tehlikede olduğuna inanan bir kitlenin varlığı. Sağ ve muhafazakar partiler içinde kısmen AKP bu kesime “tehlikeli” olmadıklarını anlatan politikalarla yaklaştı. Ancak önceki dönemlerde Türkiye’de yaşanan kutuplaşmalarda muhafazakar sağ siyasetin Türkiye’deki laik ve demokratik rejimin geleceğinden endişe eden bu kesime yönelik diyalog yollarını aramadığını da hemen belirtmeli. Önümüzdeki Nisan ayında yapılacak Çankaya seçimlerinde umarız bu gerçek göz ardı edilmez.

Diğer yandan, ne yazık ki, “karşı taraf” da kulağını diğerine kapatıyor. Böylece Türkiye içinden çıkılmaz bir kutuplaşma içine giriyor.

Halbuki Türkiye’nin acil ihtiyacı olan mutlak bir anlayış ve birliktelik. Kuşku ve güvensizlikten uzak bir Türkiye’nin daha güçlü olacağı, ortaya çıkan sinerjinin Türkiye’yi ileriye taşıyacağı açık.

iyibilgi.com tartışmaya katılan tüm okurlarına teşekkür ediyor. Çünkü gelen yorumlar her ne kadar düşünce olarak birbirine zıtlıklar taşısa da iyibilgi.com çatısı altında var olma imkanı buldu. Bu nokta önemli: Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ancak önemli olan bunları seviyeli bir şekilde tartışabilmek, diyalog kanallarını açık tutmaktır. Henüz çok taze bir bilgi sitesi olan iyibilgi.com toplumsal anlayış için iyi bir kanal olacaktır. Bunun ilk örneğini de dün kısa bir sürede verdik. Gelen yorumların farklılıklara rağmen aynı çatı altında var olması ve düşüncelerin seviyesi bunun en önemli kanıtı.

iyibilgi.com



Bu haber 219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,704 µs