Başkan | " /> Başkan | "/>

En Sıcak Konular

'Fabrikatör'ün Kafes'teki konumu: Başkan

28 Ocak 2010 08:44 tsi
'Fabrikatör'ün Kafes'teki konumu: Başkan   
Poyrazkoy iddianamesinde yer alan belgelere göre Doğu Perinçek, 'Başkan' olarak örgüte talimatlar veren kişi konumunda.

İddianamenin bir numaralı sanıklarından Levent Bektaş'ta ele geçirilen belgelerde Veli Küçük ve Doğu Perinçek ile irtibat olduğu görülüyor.  

Belgede, "Avukat M.K.Ö. ve Z.K. İzmit'te Veli Paşa'nın referansı ile Deniz Kuvvetleri'ni topladılar proje tuttu B.nin eşine avukat M.O.yu ayarladı. M.G.nin çok iyi irtibatları var iyi istihbarat topluyor Veli başkan, Levent başkan ve Fabrikatör çok memnun kendisi Ermeni dostlarımızdan." deniliyor.

Bir başka notta Ergenekon'da 'Fabrikatör' olarak nitelenen Doğu Perinçek için şu bilgi yazılı: "Fabrikatörle görüşüldü Aydınlık gelecek hareketi daha aktif hale gelmeli. Şafak Yürekli kontrolü elde tutmalı, bahriyede tanıtım ve dağıtım daha fazla olmalı." 'gündemlerim.doc' isimli dosyada ise "MSB'nin daha etkin kullanılması için M.S.O.'nun oraya gitmesini Ö. Paşa emretti Fabrikatör kabul etti Engin'le iyi bir ikili oluşturacaklarını söyledi." ifadeleri yer alıyor.

Kafes ve onun devamı olarak organize edilen gruplar Doğu Perinçek'in talimatları doğrultusunda yönlendirilmiş. 'Doğu Perinçek Başkanımızın Emirleri' başlıklı dokümanda şu talimatlar yer alıyor: "Moraller ve motivasyon zirvede tutulsun bu konuda her türlü faaliyet organize edilsin. İçerdekilere ve ailelerine yardımlar aksatılmasın ihtiyaca göre aidatlar arttırılsın. Atlas güvenlik, E.A. ve diğer emekliler hainleri bulmada aktif kullanılsın. Levent Bektaş'ın ekiplerinin yerine yeni ekipler kurulsun. Yeni timlerin oluşturulmasını Mücahit Erakyol Albay organize etsin."

Perinçek'in talimatlarından Poyrazköy'de yakalanan cephaneliklerin Ergenekon'un bir parçası olduğu anlaşılıyor: "Poyrazköy 'de kalan malzemeler korunaklı bölgelere dağıtılsın. Karargahın emri olmadan hiçbir operasyonel eylem yapılmayacak bu konuda son emir yetkisi Levent Bektaş'ındır. Genç subayların fikri altyapılarının ve ideolojilerinin sağlam temellere oturabilmesi için eğitim ve kamp çalışmaları yapılsın, bu bağlamda doküman ve materyallerin ulaştırılma kanalları kontrol edilsin. Genç teğmenler arasında taban çalışmaları için A.Y.'nin ekibi yeniden harekete geçirilecek."

zaman



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs