En Sıcak Konular

Komutanın odasında arama...

27 Ocak 2010 18:40 tsi
Komutanın odasında arama...
Jandarma alay komutanının makamında arama yapıldığı bildirildi.

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun gözaltına alındığı bildirildi. Kahramanmaraş'ta da bir astsubayın evinde arama yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının isteği doğrultusunda Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, cumhuriyet savcıları, bazı askeri savcılar ile askeri yetkililer, Kıdemli Albay Gençoğlu ile makamındaki aramalara katıldı. Makamda yapılan aramadan sonra cumhuriyet savcıları, askeri savcılar ve yetkililer, Arifiye Mahallesi'ndeki lojmana geçti.

Polisler, savcıların, askeri yetkililerin ve avukatın nezaretinde Kıdemli Albay Gençoğlu'nun konakladığı lojmanda arama yapmaya başladı.

Öte yandan, Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Özaydınkent sitesindeki yazlığında da arama yapıldığı öğrenildi.

Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Asker Hastanesindeki muayenesinden sonra Erzurum'a götürüleceği bildirildi.

Erzincan Jandarma Komutanlığı görevinden 30 Ağustos 2009'da Eskişehir'e atanan Kıdemli Albay Gençoğlu'nun Erzincan'daki bir çalışmayla ilgili olarak gözaltına alındığı bildirilmişti.

KAHRAMANMARAŞ'TA BİR ASTSUBAYIN EVİNDE ARAMA YAPILDI

Erzincan Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli astsubayın evinde arama yapıldı.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulamaya konulduğu'' iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş'a tayini çıkan astsubay Ş.B'nin evinde polis tarafından dün gece arama yapıldı.

Erzincan Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Binevler Semti'ndeki jandarma lojmanına gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ş.B'nin evinde arama yaptı.

Ş.B'nin evindeki bilgisayar, hard disk, hafıza kartı ve bazı CD'lere el koyan ekiplerin, daha sonra yine talimatla, astsubayın çalıştığı büroda da arama yaptığı öğrenildi.

Gözaltına alınan astsubay Ş.B'nin Erzincan'a götürüldüğü kaydedildi.

AVUKAT HALKA: YASAL PROSEDÜRLER İÇİNDE GÖZALTINA ALINDI

Kıdemli Albay Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karara istinaden Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Kıdemli Albay Gençoğlu'nun evinde, lojmanında, iş yerinde ve otomobilinde aramalar yapıldığını kaydetti.

Kamuoyunda bilgi kirliliği olduğu için bu açıklamayı yapmasını Kıdemli Albay Gençoğlu'nun istediğini anlatan Avukat Halka, şöyle konuştu:

''Erzincan'da gerçekleşen ve Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında müvekkilim Gençoğlu gözaltına alındı. Burada yapılan işlem müvekkilimin ifadesinin alınması, sorgulanması işlemi değil tamamen yasal prosedürler içinde gözaltına alınması işlemidir. Soruşturma gizli olduğundan detaya giremiyoruz. Yasal işlemler, hukuka aykırı bir durum söz konusu değil. Muhtemelen yarın askeri görevliler nezaretinde Erzurum'a götürülecek.''

aa



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs