En Sıcak Konular

CHP'li Akaydın'a vahim suçlama

27 Ocak 2010 14:59 tsi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, CHP'li Mustafa Akaydın'ı Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolaşmakla suçladı.

Samani, Akaydın'ın son olarak tiyatrocu, müzisyen, kurs öğretmeni göstererek 130 personel aldığını öne sürdü.

Hüseyin Samani, AK Parti İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu tebrik ederek başlayan Hüseyin Samani, Mustafa Akaydın'a yüklendi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, 10 günlük Çin gezisinin ardından belediyenin borçlarını gündeme getirmesini eleştiren Samani, "Akaydın aldı eline sazı, başladı borç edebiyatı yapmaya, ağlamaya." dedi.

Antalya Belediyesi'nin büyükşehir statüsü kazandığı 1994 yılından bu yana seçilen her belediye başkanının bir önceki dönemin borçlarını ödediğini söyleyen Samani, "Biz, Hasan Subaşı ve Bekir Kumbul döneminden kalan 250 milyon liralık borç ödedik. Akaydın da 350 milyon lira ödeyecek. Borçları sürekli abartıyor." diye konuştu.

Mustafa Akaydın'ın borç edebiyatı yaparak kendisini acındırmaya çalıştığını iddia eden Samani, "Mustafa Akaydın, 'borç yapan utansın' dedi. Şimdiye kadar gelen bütün belediye başkanları borç yapmıştır. Şimdiye kadar gelen bütün belediye başkanları 'utansın' demek istiyor. Hala Subaşı ve Kumbul döneminden kalan borçlar var. Bizim dönemimizden devreden borçlar var. Borç yapmak utanılacak bir durumsa Akaydın da borç yapmak için elinden geleni ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

Akaydın'ın işçi borçlarını ödemek için 25 milyon lira borçlandığını hatırlatan Samani, "Onu da başka yerlerde kullandı. İşçilerin parasının çok azını ödedi. Utanılacak bir durum varsa Akaydın bizatihi kendisi yapıyor." dedi.

"AKAYDIN KADROLAŞIYOR" İDDİASI

CHP'lerin kendi dönemlerinde büyükşehir bürokratları için 'import' tabirini kullandıklarını anımsatan Samani, "Yıldıray Sapan, basının karşısına çıkar, bizim dönemimizde alınan bürokratlarla lakalı bunlar 'import bürokrat' derdi. Bu, belediyenin dışından gelen bürokratlar anlamı taşıyordu. Şimdi importun alasını CHP ve Akaydın yapıyor. Sapan'da tık yok. Çünkü Sapan şu an ekmeğin başında. Ekmeğin başında olduğunda sesini kesiyor. CHP'nin zihniyeti bu. Kendinden önce eleştirdiklerini kendi yapıyor. Sadece haklı olan bunlar." diye konuştu.

Edindikleri bilgiye göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne saat ücretli 130 civarında personel alındığını öne süren Samani sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki arkadaşların birçoğu müzisyen, tiyatrocu, kurs öğretmeni gibi kimlikleri var. Bunların ne kadarı tiyatrocu, müzisyen? Ya da öyle olmadığı halde alınan var mı? Bunları net olarak bilmiyoruz. Bu konuda çok ciddi duyumlarımız var. Bunların müzisyen, tiyatrocu olmadığı halde müzisyen, tiyatrocu kadrosundan alındığı yönünde duyumlarımız var. Akaydın'a soruyoruz, bu doğru mu? Eğer öyleyse çok vahim bir iddia."

Mustafa Akaydın'ın, söz verdiği insanların çocuklarına yardım etmek yerine kendi yandaşlarını belediyeye aldığını iddia eden Hüseyin Samani, "En iyi yaptığı şey kadrolaşma. Onu takdir etmek lazım. Belediyenin ne kadar üst düzey bürokratı, tecrübeli insan varsa hepsini doğradı. O yüzden belediyeyi yönetemiyor. Birçok noktada yönetmekte zorluk çekiyor. Borçları ödeyemiyor." açıklamasında bulundu.

(CİHAN) 

 



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,883 µs