En Sıcak Konular

Guardian: Kuzey Kıbrıs halkı barışa inanmıyor

27 Ocak 2010 10:57 tsi
Tüm dünyanın gözü Kuzey Kıbrıs'ta devam eden yoğun görüşmelere odaklanırken, İngiliz The Guardian gazetesi, Kuzey Kıbrıs'ta milliyetçi duyguların güç kazandığını ve halkın çoğunlunun olası bir barış ihtimaline inanmadığını aktardı.

Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası ambargolar karşısında kızgın olduğunu yazan The Guardian, Rumların tavırlarından rahatsız olduğunu da kaydetti. Tanınmayan bir cumhuriyet olan KKTC'nin Türkiye'nin bölgesindeki yükselen süper güç konumundan da cesaretlendiğini yazan gazete, Kuzey Kıbrıs'ın artık bir çözüm için beklemekten yorulduğu yorumunda bulundu.

Kuzey Kıbrıs ile ilgili izlenimlerde bulunan Guardian gazetesi muhabiri, KKTC'de milliyetçi kesimin güç kazandığını ve halkın mevcut iki lider arasındaki barış görüşmelerine rağmen bağımsızlığı daha fazla istediğine dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs'ta Türk esnaflar ve düşünce kuruluşlarının görüşlerine yer verilen haberde, halkın genelinde Rumlara karşı bir güvensizlik olduğunu ve samimi bulmadıklarını görüşleri yer aldı.

Yapılan son anket araştırmalarından birini de sayfalarına taşıyan The Guardian, Kuzey Kıbrıslı Türklerin yüzde 34'ünün bağımsız bir ülke olarak yollarına devam etmek istediklerini, halkın yüzde 85'inin ise olası bir barışı mümkün görmediklerini aktardı. Gazete, Güney Kıbrıs'ta da aynı kaygıların olduğunu da yazdı.

KKTC, İRAN İLE DİREK UÇUŞLARA BAŞLAYABİLİR

The Guardian, bazı düşünce kuruluşları ve Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgörgün'ün görüşlerine yer verdiği haberinde, mevcut barış görüşmelerinin başarısız olması durumunda KKTC'nin bağımsızlığını tanıttırmak için harekete geçeceğini yazdı. Gazete, KKTC Dışişleri Bakanı Özgörgün'ün, "Halihazırda bir çok ülkede dış temsilcilik açtık. İslam Konferansı Örgütü'nde gözlemci statüsü aldık." sözlerine yer verdi. Bu arada gazete, KKTC'nin önümüzdeki yıl İran ile direk uçuşlara başlayabileceğini de yazdı.

cihan



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs