Ortadoğu'ya iniyor | " /> Ortadoğu'ya iniyor | "/>

En Sıcak Konular

Rusya, Ortadoğu'ya iniyor

27 Ocak 2010 10:03 tsi
Rusya, Ortadoğu'ya iniyor
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı dün Soçi'de ağırlayan Rusya, Ortadoğu barışında inisiyatif alıyor.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Rusya, ABD, Fransa ve Avrupa Birliği'nden oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nü bakanlar seviyesinde gelecek ay Moskova'da toplamayı planladıklarını söyledi. Soçi'de Medvedev'le görüşen Abbas, Ortadoğu'da barış sürecinin kör düğüm olduğunu söyledi. Görüşmelerde Filistin yönetiminin içerde yaşadığı sorunlar, İsrail'le barış sürecinin askıya alınması, ekonomik, sosyal ve insani alanda yaşanan problemler detaylı olarak masaya yatırıldı.

Ortadoğu'da ağırlığını artırmak isteyen Moskova, kilitlenen sürecin yeniden başlaması için inisiyatif alıyor. Görüşme sonrası basına açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gelecek ay Moskova'da Ortadoğu dörtlüsünün bakanlar seviyesinde toplanması için öneride bulunduklarını, Abbas'ın da buna sıcak baktığını söyledi. Rusya zirve ile eş zamanlı olarak bir de Ortadoğu Konferansı planlıyor.

Bölgede durumun fazlası ile komplike hale geldiği konusunda herkesin fikir birliğinde olduğunu ifade eden Lavrov, "Bu çıkmazdan kurtulmak için bir ülkenin çabası yeterli değil. Gelecek ay Ortadoğu Dörtlüsü'nün bakanlar düzeyinde toplanmasına Abbas destek veriyor. Abbas İsrail-Filistin barış sürecinin yeniden başlamasını sağlayacak Ortadoğu Konferansı'nın toplanmasını da memnuniyetle karşıladı." dedi.

"FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASINI DESTEKLİYORUZ"

Filistin halkı ile kendi devlerini kurabilmeleri için dayanışma içinde olduklarını ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, "Uluslar arası toplumun diğer aktörleri ile birlikte İsrail-Filistin barış sürecinin yeniden başlaması için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Elbette yeni Ortadoğu barışı Suriye ve Lübnan'ın da içinde yer alacağı kapsayıcı bir yaklaşım olmalı." tespitinde bulundu. Lavrov uluslar arası toplumu barış sürecine destek vermeye çağırdı.

cihan



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs