En Sıcak Konular

Cizre'de toprak kayması

27 Ocak 2010 08:37 tsi
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde meydana gelen toprak kaymasında, tonlarca ağırlıktaki dev kaya evlerin üzerine düştü. Meydana gelen olayın ardından 20 ev tahliye edildi.

Cizre'de yaşanan son yağışların ardında akşam saat 23.00 sularında Sur Mahallesi'nde dağın altında bulunan Kehnahamdi Sokak üzerindeki evlerin üzerine toprak kayması sonucu tonlarca ağırlığındaki dev bir kaya düştü.

Tedbir olarak 20 evin tahliye edildiği olayda, mucize eseri ölen ya da yaralanan olmaması ise sevindirdi.

Sur Mahallesi'nde meydana gelen toprak kaymasında, dev bir kayanın üzerine düştüğü iki evden biri tamamen yerle bir olurken, bir diğeri ağır hasara uğradı. Yetkililer 20 evi tahliye etti.

Saat 23.00 sıralarında, aniden sallanmaya başlayan mahallede bulunan vatandaşlar deprem olduğunu sanarak kendilerini sokağa attılar. Ancak vatandaşlar, sokağa çıktıklarında dev bir kaya parçasının evin üzerine düşüp evi yerle bir ettiğini görünce, büyük bir şok yaşadılar.

Bundan 10 gün önce de yedi kişilik Acar ailesinin yaşadığı evin üzerine toprak kayması sonucu kayalar düşmüştü. Acar ailesi bu olayda ölümden kıl payı kurtulmuştu. Meydana gelen bu olayın ardından ise evleri tamamen çökerek yıkılan Acar ailesi akrabalarının yanına sığınmıştı.

Evleri tehdit altındaki vatandaşlar, geceyi havanın dondurucu soğuğuna karşın sokakta geçirdi. Olaydan sonra Cizre Belediye Başkanı Mehmet Saçı ve emniyet yetkilileri, olay yerinde incelemede bulunduktan sonra ilçede oluşturulan kriz masasının aldığı karar doğrultusunda dağın yamacında bulunan 20 evin tahliye edilmesine karar verdi.

BELEDİYEDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Olay yerinde inceleme yaptıktan sonra mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Cizre Belediye Başkanı Mehmet Saçı, yaşanan olayda can kaybı ve yaralı olmaması bizi sevindirdi, ancak bir evin tamamen kullanılamaz hale gelmesi ve bir evin de hasar görmesi bizi üzdü. Yaşanan olay çok vahim bir olay, ancak bu sadece belediyenin çözebileceği bir olay değil, yarın gündüz gözüyle gerekli bütün incelemeleri yaptıktan sonra Cizre Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliği ile birlikte bu soruna çözüm bulmaya çalışacağız. Yaşanan olaydan sonra belediyede kriz masası oluşturduk ve bütün ekiplerimiz seferber oldu. Dağın yamacında bulunan bir çok ev şu an aynı tehlike altında. Onun için 20 evi tahliye ettik. Diğer evlerde bulunan vatandaşları ise bu konuda uyardık” dedi.

Öte yandan Cizre Kaymakamlığı da evlerinden tahliye edilen 25 aileyi öğretmen evinde misafir edebileceklerini meydana gelen olaydan sonra dışarıda kalan vatandaşların burada kalabileceği yönünde mahalle sakinlerine mahalle muhtarı aracılığıyla bilgi verildi.

hurriyet



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs