rakip aranıyor | " /> rakip aranıyor | "/>

En Sıcak Konular

Gürsel Tekin'e rakip aranıyor

27 Ocak 2010 11:05 tsi
Gürsel Tekin'e  rakip aranıyor  
Cumhuriyet Halk Partisi'nde, 14 Şubat'ta yapılacak İstanbul il kongresi öncesi kulisler hareketlendi.

Muhafazakâr kesime yönelik yaptığı açılımlarla dikkat çeken İl Başkanı Gürsel Tekin'in karşısında şimdilik bir aday yok. Fakat İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen'in, aralarının iyi olmadığı Tekin'in karşısına Beyoğlu İlçe Başkanı Hüseyin Aslan'ı çıkarmak için çalışma yürüttüğü öne sürülüyor.

Sevigen, son yerel seçimlerden önce yaşanan liste krizinde, Tekin'le ters düşmüştü. Bununla birlikte, bir önceki seçime tek aday olarak giren Tekin'e, genel merkezin desteğinin halen sürdüğü belirtiliyor. En büyük desteği de yerel seçimlerde İstanbul adayı olan ve Tekin'le omuz omuza çalışan grup başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu veriyor. İlçe başkanlığına yeni seçildiğini söyleyen Hüseyin Aslan ise il başkanlığı için teklif gelmesi halinde görevden kaçmayacağını söylüyor.

Son Beyoğlu ilçe kongresinde sahte delege skandalı iddiasıyla gündeme gelen Hüseyin Aslan, 50 oy farkla seçilmişti. Aslan, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen döneminde Beyoğlu belediye başkanlığı yapmıştı. Bir önceki dönemde de ilçe başkanı olan Hüseyin Aslan, 2007 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Aslan, aynı zamanda Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV)'nın da kurucularından. Kongre sürecinde ciddi bir gelişme olması halinde bu konuyu değerlendirebileceğini dile getiren Aslan, şu ana kadar kendisine teklif gelmediğini ifade ediyor. Her şeyin Genel Başkan Deniz Baykal'ın inisiyatifinde olduğunun da altını çiziyor.

CHP kulislerinde, il başkanlığı için konuşulan başka isimler de var. Birkaç ay öncesine kadar, eski bakan Ercan Karakaş ile eski il başkanlarından Ali Özcan'ın ismi de sıkça zikrediliyordu. Fakat şu anda bu söylentiler durulmuş görünüyor. Konuşulan bir başka isim de son yerel seçimlerde Kâğıthane'den belediye başkan adayı olan Zeynel Öztürk. Ancak bu ismin kabul görmediği iddia ediliyor.

Gürsel Tekin, İstanbul'da yaptığı 'çarşaf' ve 'varoş' açılımları ile dikkatleri üzerine çekmişti. Demokratik açılım ve Ergenekon konusunda partisinden ayrı düşünen Tekin, yüksek profilli bir il başkanlığı sergilemeye çalışıyor. 

zaman



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs