En Sıcak Konular

Karayılan, darbe haberlerinden rahatsız!

26 Ocak 2010 18:42 tsi
Karayılan, darbe haberlerinden rahatsız! PKK lideri Murat Karayılan, Balyoz darbe planı ve kozmik oda aramasıyla ilgili çok ilginç sözler sarfetti...

Kandil'deki PKK lideri Murat Karayılan, kozmik oda aramasını ve Balyoz darbe planının ortaya çıkarılmasını eleştirdi. Balyoz darbe planı için 'Neden şimdi ortaya çıktı?' diyen Karayılan ilginç sözler sarfetti. PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan, KCK operasyonları konusunda da tehditler savurdu.

İŞTE KARARYILAN'IN KOZMİK ODA VE BALYOZ YORUMU:
"Son dönemde çok organizeli bir biçimde kozmik oda sorunu gündeme oturtuluyor. Daha sonra sekiz belediye başkanı ve onlarca Kürt siyasetçisi oldu-bittiye getirilerek içeriye atılıyor. Geçmişte tertiplenen bir cunta dosyası gündeme oturtuluyor, ondan sonra o hafta boyunca iki yüz Kürt siyasetçisi içeriye atılıyor. Bunun bu kadar tesadüfi bir şekilde bir araya gelmesi düşünülemez. 2003 yılında hazırlanan darbe planı neden tam da bugün ortaya atıldı?

Eline geçen çevreler neden bunu şimdiye kadar sakladı? Bütün bunlar soru işareti bırakıyor. Belli ki ordunun geçmişinde bu tür darbe planları olmuştur. Bu kaçıncı plandır ortaya çıkıyor? Elbette bunlara karşı durmak ve açığa çıkarmak lazım. Hükümet belgeleri alıp, gerekli uygulamaları yapar. Ama şimdi yöntem değiştirilmiş. İlk önce herhangi belli bir gazetede neşri yapılıyor, gündeme oturtuluyor, sonradan savcılar göreve çağrılıyor. Bu nasıl bir hükümettir? Aslında AKP hükümeti bununla bir taraftan Türkiye'de kendi mağduriyetini bir daha gündeme koymak istiyor, bunun için "balyoz planı, cunta planı var" diyor. Diğer yandan esas balyozu da Kürt özgürlük mücadelesine ve siyasetine indiriyor.

2003 yılına ait sözü edilen darbe planı gündemleşirken Kürdistan'da ise darbenin gerekleri uygulanıyor. Bunu bazı dürüst köşe yazarları da görmüşlerdir. Bu anlama gelecek cümleler kullanmışlardır. Sadece biz söylemiyoruz. Kürdistan'da şu anda yapılan tutuklamalar hiçbir zaman olmamıştır. Sadece 12 Eylül faşist, askeri cuntası sürecinde olmuştur. Hiçbir zaman bu kadar Kürt legal siyasetçisi gözaltına alınmamıştır."

KARAYILAN'DAN KCK TEHDİDİ
"Hükümetin başındaki başbakanı uyarıyorum, bu politikadan kendisi sorumludur.
Kürt siyasal demokratik zeminine dönük 13 Nisandan itibaren geliştirilen bu tutuklama furyasının AKP'nin karar ve inisiyatifi dışında gerçekleşmiş olduğunu hiç kimse iddia edemez. Kaldı ki yapan kurumlar belli, bunu hayata geçirenler bellidir. Bu işlerin hepsi Başbakan Erdoğan'ın ve AKP hükümetinin başının altından çıkmaktadır. Kürt halkına karşı bir savaş ilan edilmiştir.
AKP hükümeti bu yaptıklarıyla belki de tarihinin en büyük hatasını yapmış olmaktadır. Bu, devlet adına Türk devletinin en büyük hatasıdır."

Aktifhaber



Bu haber 1,097 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,622 µs