En Sıcak Konular

Papandreu: Türkiye AİHM kararlarına uymalı

26 Ocak 2010 17:10 tsi
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Türkiye'nin Kıbrıs'taki Rumlarla ilgili AHİM kararlarına uyması gerektiğini söyledi. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın, Papandreu'nun kendisine gönderdiği cevabi mektupla ilgili olarak, “Olumlu ve sorunların çö

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulunda konuşan Papandreu, “Rumların evlerini terk etmek zorunda kaldıkları için mağdur olduklarını” iddia etti.

Papandreu, Batı Trakya Türkleriyle ilgili olarak, “Batı Trakya'da yaşayan Müslüman azınlık üyeleri Yunan vatandaşıdır ve diğer vatandaşlarla aynı haklara sahiptir” diye konuştu.

ERDOĞAN ATİNA'YA DAVET EDİLDİ

Konuşmasında Türk-Yunan ilişkilerine de değinen Papandreu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Atina'ya davet ettiğini belirtti ve Erdoğan ile Türk-Yunan ilişkilerinin geleceğini ayrıntılı bir şekilde konuşmak isteğini söyledi.

Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğa değinen Papandreu, Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen bir politika izlediklerini, ticari ilişkilerin 200 milyon eurodan 3 milyar euroya çıktığını ve 16 anlaşma imzalandığını kaydetti.

Yunanistan Başbakanı, son gelişmelere rağmen, Türkiye ile ilişkilerin tatmin edici seviyede olmadığını kaydederek, özellikle kıta sahanlığı konusunda bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Papandreu, Başbakan Erdoğan ile dini özgürlükler ve patrikhaneyle ilgili konuları konuşmak istediğini, bu konularda ilerlemeye ihtiyaç bulunduğunu sözlerine ekledi.

ERDOĞAN: PAPANDREU'NUN MEKTUBU OLUMLU

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun gönderdiği mektupla ilgili olarak, “Olumlu ve sorunların çözümü için ümit verici” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Papandreu tarafından yollanan ve önceki gün Erdoğan'a ulaşan mektubun, “Sıcak, olumlu ve işbirliğine yatkın bir şekilde kaleme alındığı”ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Papandreu'nun, kendisini Yunanistan'da ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti dile getirmesini, “Papandreu, ilişkilerde ne kadar yapıcı ve duyarlı olduğunu göstermiştir” sözleriyle değerlendirdiği ve mektubun “Olumlu ve sorunların çözümü için ümit verici” olduğunu dile getirdiği belirtildi.

Papandreu, Erdoğan'ın mektubuna cevaben gönderdiği mektupta, “Senin ve benim ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ilişkileri iyileştirme yönünde aynı arzuyu paylaşmamız beni cesaretlendiriyor. Bu müşterek iradeyi yeni bir fırsat penceresi yaratmak için kullanalım” demişti.



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs