tutuklandı | " /> tutuklandı | "/>

En Sıcak Konular

6 general tutuklandı

26 Ocak 2010 16:29 tsi
6 general tutuklandı Rusya ordusundaki yolsuzluk olaylarına karışan 6 generalin tutuklandığı belirtildi. Rusya Askeri Başsavcısı Sergey Fridinski yolsuzluk rakamının üç milyar rubleyi (100 milyon dolar) aştığını ifade etti.

Askeri Başsavcısı basına yaptığı açıklamada ordudaki yolsuzluk olaylarına değindi. Çok sayıda üst rütbeli askerin yolsuzluk olaylarına karıştığını belirten Fridinski, "Görevini kötüye kullanmak ve dolandırıcılık olayları yüzünden en fazla generaller tutuklanıyor. Geçenlerde Acil Durum Bakanlığı'ndaki görevli General Valeri Stepançuk'un davasını mahkemeye sevk ettik. Stepançuk dolandırıcılıkla suçlanıyor. 2009 yılında sekiz generali yargıladık. Bunlardan altısı üç ile beş yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı." dedi.

Rusya Askeri Başsavcısı, orduda yolsuzluk olaylarının neden olduğu zararın büyüklüğüne de dikkat çekti. . Fridinski, "2008 yılında Rus askeri birliklerinde yolsuzluk olaylarıyla ilgili devlet 1,5 milyar ruble (50 milyon dolar) değerinde zarar gördü. 2009 yılında da bu rakam üç milyarı geçti. Yolsuzluluğun diz boyu artması da apaçık ortada." diye konuştu.

Fridinski, ordudaki yolsuzluğun en fazla devlete ait eşyaların satılması, teknoloji ve silah siparişi ve ordu görevlilerine yönelik daire dağıtımı konularında ortaya çıkarıldığını anlattı. Rus Askeri Başsavcısı, bazı ordu görevlilerin devletin bütçesinden kendi özel ve aile işleri için harcama yaptığını belirterek, Askeri Bilim Araştırma Merkezleri'nde tahsis edilen araç ve paraların çalındığına da dikkat çekti.

Fridinski, orduda şiddet olaylarına değinerek, "Orduda şiddetin tamamen üstesinden geldiğimizi henüz söyleyemeyiz. Eylül ayında askeri birliklerde şiddet olaylarının azalmasına rağmen, geçen yıl sonuçlarına bu husustaki suçlar yüzde iki oranda arttığı gözüküyor." dedi.

Cihan



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs