En Sıcak Konular

BDP'den Cemil Çiçek'e gönderme

26 Ocak 2010 15:33 tsi
BDP'nin de gündeminde Balyoz Darbe Planı vardı. Gözaltıları eleştiren Yaman Cemil Çiçek'e de gönderme yaptı.

Balyoz Darbe Planıyla ilgili tartışmalara BDP de katıldı. Planı şaşırtıcı bulmadıklarını anlatan BDP, söz konusu planların yıllardır doğu ve güneydoğuda uygulamada olduğunu savundu. Belediye Başkanları başta olmak üzere son aylarda yaşanan gözaltıları eleştiren Yaman, AKP’yi darbeci parti olarak nitelendirerek, Kürtlere 12 Eylül yaşatıldığını savundu. Yaman yerel seçimlerden sonra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “Ermenistan sınırına dayandılar” sözlerine de bir gönderme yaparak, “Iğdır operasyonuyla kelepçe adeta Ermenistan sınırına dayandırılmıştır” dedi.

BDP Grubuna MKM sanatçıları ve çeşitli müzik grubu üyeleri katıldı. Grup Başkanı Yaman, KCK operasyonu kapsamında 20 kadar sanatçının da tutuklandığını belirterek önce toplantıya katılan sanatçıları selamladı. Ardından hükümete yönelik sert bir konuşma yaptı. Yaman’ın konuşmasından satır başları şöyle:

TÜCCAR SİYASETİ SUÇLAMASI
Sayın Başbakan, 2003 tarihli darbe planı belgesiyle ilgili olarak “Başından beri haberimiz vardı. Ama gerilim olmaması için sessiz kaldık, işimize baktık” diyor. Bunu da gerilim yaşanmaması adına yaptığını belirtmiştir! Bunun ne demokrasilerde, ne de toplum vicdanında kabul edilebilir yanı yoktur. İktidar, açıkça kendisine yetki veren halkın iradesini kötüye kullanmıştır. Bunu güç odaklarıyla uzlaşarak yapmıştır. Şimdi belgeler açığa çıkınca da her zamanki gibi mağdur ve mazlum rolüne bürünerek, toplumdaki darbe karşıtlığını kendisi için bir siyasal desteğe dönüştürmeye çalışmaktadır. Bu tam anlamıyla bir tüccar siyasetidir, fırsatçılıktır ve halkın duygularının istismarıdır.

OMURGASIZ SİYASET YAPILIYOR
AKP’nin darbeci gelenek karşısında elle tutulur, zerre kadar bir mücadelesinden söz edilemez. Buna rağmen Sayın Başbakan’ın çıkıp darbecilere karşı mücadele verdiğini savunmasının hiçbir iler tutar yanı yoktur. Onların yaptıkları, iktidarlarının ömrünü uzatabilmek için güç odaklarıyla uzlaşmaktır. Omurgasız siyasetin sonucu budur ve bu da elhak AKP’ye yakışmaktadır.

HÜKÜMET SAMİMİ DEĞİL
Hükümet, DTP’nin kapatılması kararında Anayasa Mahkemesi’yle uzlaştı, ortaklaştı. El birliğiyle DTP’yi kapattırdılar. Ardından da çıkıp, “Yargı kararına herkes saygılı olmalıdır” dediler. Şimdi ise, sivil yargı düzenlemesinin iptali nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne veryansın ediyorlar. Böyle bir samimiyetsizlik olabilir mi? Hükümetin amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Anayasa Mahkemesi’nin bu vesayetçi kararını politik malzeme konusu yapıp, yine mağduru oynayıp, kendi tutarsızlıklarını ve demokrat olmayan tavırlarının üzerini örtmeye çalışacaktır.

BATIDA PLAN DOĞUDA UYGULAMA
Balyoz planı batıda bir plan semineri olabilir. Ama Güneydoğu’da plan olmaktan çıkmış, hayata geçirilen uygulamalara dönüştürülmüştür. O yüzden tatbikat değildir. Seminer değildir. Oyun teorisi hiç değildir. Balyoz planıyla ilgili olarak batıda, “iyi ki de bunlar yaşanmamış” deniyor. Elbette iyi ki de hayata geçmemiş bu dehşet planları. Ama bilmiyorlar ki, o plandakiler hergün harfiyen Doğu’da kesintisiz uygulanıp yaşanıyor.

KELEPÇE ERMENİSTAN SINIRINDA
Son bir yıldır yürütülen siyasi operasyonlarda 800’e yakın Kürt siyasetçi tutuklandı ve halen operasyonlar devam ediyor. En son Iğdır Belediye Başkanımız Nuri Güneş tutuklandı. Öyle anlaşılıyor ki; AKP Hükümeti, kazanamadığı illerin belediye başkanlarını tutuklatıp, resmen intikam almaktadır. Sandıktan çıkamadığı yerleri kelepçelerle, komplolarla, operasyonlarla ele geçirmeye çalışmaktadır. Iğdır operasyonuyla kelepçe adeta Ermenistan sınırına dayandırılmıştır.

KÜRTLERİN 12 EYLÜL'Ü
Başbakan’a buradan sormak istiyoruz: Belediye başkanlarının tutuklanması halk iradesine bir müdahale değildir de nedir? Bu yaşananlar ancak bir askeri darbe döneminde gerçekleşecek operasyonlar değil midir? Bütün bu uygulamalar, AKP’nin açılım adı altında yürüttüğü darbe girişimlerinin ta kendisidir. Başka bir izahı yoktur, olamaz da. Bunlar AKP Hükümeti’nin Kürtlere yaşattığı 12 Eylül’dür!

AKP DARBECİ PARTİ
Bu sözler, Hükümetin, kendisine karşı geliştirilen bir takım kirli planların aynısını bugün Bölge’de Kürt halkına karşı uyguladığını çok net bir biçimde açığa çıkarmaktadır. AKP, halkımızın nazarında ve vicdanında artık darbeci bir parti olarak anılacaktır. Açılımın koordinatörü olan Sayın İçişleri Bakanı, da aslında kelepçe koordinatörü olmuştur. Bütün bu operasyon ve tutuklamalar kendisinin bilgisi dahilinde ve talimatıyla olmaktadır. Sayın Bakan, resmen BDP’li belediye başkanı avına çıkmıştır.

 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs