tatminkar değil' | " /> tatminkar değil' | "/>

En Sıcak Konular

'TSK'nın açıklamaları tatminkar değil'

26 Ocak 2010 11:13 tsi
'TSK'nın açıklamaları tatminkar değil' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BALYOZ darb eplanı iddialarına, TSK tarafından yapılan açıklamaları tatminlkar bulmadığını açıkladı.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli konuşmasında parti kapatma, anayasa değişikliği gibi konularla birlikte Balyoz darbe planıyla ilgili iddialarla ilgili açıklama yaptı. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları..

Türkiye'de siyaset dışı zorlama arayışlarına dönük haberler toplumdaki endişe ve kuşkuların artmasına yol açmıştır.

Doğru ile yanlışın, gerçek ile yalanın, haber ile uydurmanın birbirine karıştığı bu kargaşada partimiz yaşanan olaylara temkinli ve itidalle yaklaşmıştır.

Bu konuda adalete intikal etmiş süreçlere müdahale etmeden gelişmelere karşı demokrasi anlayışı ve duruşunu tekrarlamayı yeterli görmüştür.

Demokrasiden dışarıdan müdahalelere sonu kadar karşı olduğumuzu bir kere daha ilan ediyoruz...

Siyasi partilerin terörle ilişkileri olmadığı müddetçe mahkemeler tarafından kapatılmasına karşı olduğumuzu da bir kez daha tekrarlıyoruz...

MHP parlamenter demokrasilerde egemenliğin yegane sahibi millet olduğuna, demokrasinin milli iradeye dayandığına milli iradenin tecelli ettiğin TBMM olduğuna inanmaktadır.

MHP demokratik rejimine ve parlamentonun anayasal yetkililere dışarıdan her türlü müdahaleyi gayrimeşru bulmakta ve bunu şiddetle reddetmektedir.

TSK'nın açıklamalarına güvenmek durumdayız. Ancak son olarak kamuoyuna yansıyan Genelkurmay Başkanı'nın açıklamasını tatminkar bulmak mümkün değildir.

TSK'ya yönelik bir karalama kampanyası olması açıktır. Ancak bu karalamaya karşı suçların ortaya çıkarılması kaçınılmaz bir zorunluluk hale gelmiştir.

Adına ne denilirse denilsin, ister plan, ister tatbikat... Bunları hoş görmemiz mümkün değildir. Dileriz ki bu zırvalar gerçek değildir. TSK bu ağır ithamdan ve vebalden derhal kurtulmalıdır. Dileriz ve isteriz ki bu zırvalar birer iftira ver gerçek değildir. TSK bu iftiralardan kendisini derhal kurtarmalıdır...



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,988 µs