'faydaları' varmış | " /> 'faydaları' varmış | "/>

En Sıcak Konular

Gerçekten 'faydaları' varmış

26 Ocak 2010 10:24 tsi
Gerçekten 'faydaları' varmış "Faydanılacak gazeteciler" tam da kendilerinden bekleneni yapıyorlar!

Taraf gazetesi, 5000 sayfalık Balyoz Darbe Planı'yla ilgili belgeleri yayımlamaya devam ediyor. Bunların içinde, Harp Oyunu seminerine iştirak eden generallerin listesi, "darbe harekâtı timlerinde görevlendirilecek" personelin isimleri ve görev yerleri, tasfiye edilecek 823 muvazzaf subayın adı, yanlarında tasfiye gerekçeleriyle yer alıyor. Ayrıca, dönemin 1. Ordu Harekât Başkanı Kıdemli Kurmay Albay Süha Tanyeri'nin, seminerden önce ve sonra tutmuş olduğu el yazısı notlar da var. Notlar toplam 80 sayfadan oluşuyor. Meselâ bir yerinde, "Hitler'in iktidara gelişi e-mail olarak çekilsin" deniliyor. Bunun yanı sıra, darbe ortamında hangi birliğin, ne görev yapacağı, kime bağlı olduğu da el yazısıyla not edilmiş; darbe sürecinde, İstanbul, İzmit ve Adapazarı'nda karşılaşılacak sorunlar belirlenmiş.

***

Kısaca anlatmaya çalıştığım gibi, ortada, pek kuşkulanacak, "Acaba düzmece belgelerle mi karşı karşıyayız?" diye sorgu sual edilecek bir durum mevcut değil. Ama bakıyoruz, adları "faydalanılacaklar" listesinde geçen bazı arkadaşlar, bir yandan Taraf, isimlerini yayımladığı için gazeteyi kınıyorlar, bir yandan da, Balyoz Harekât Planı'nı karartmaya çalışıyorlar. Onlara göre, hükûmet, "mağdur duruma düşmek" ya da "gündem değiştirmek" için bu planı ortaya çıkartmış. Veya birilerine yazdırmış; ilâve bölümler koymuş!!!

***

Sevgili meslektaşlar, zaten bu tavırlarınız yüzünden "faydanılacak gazeteciler" arasında yer aldığınızın hâlâ farkında değil misiniz? Hem gerçeklere gözünüzü kapatıyorsunuz, hem de işin peşini bırakmayanlara "Ordu düşmanı, TSK'yı yıpratmaya çalışıyor" diye yaftalar yapıştırıyorsunuz. Elbette, 137 kişinin içinde bulunan herkes bu kategoriye girmiyor. Ama diğerleri, biraz özeleştiri yapsın! Darbe gerçekleştikten sonra, kimse onlardan yardım istemeyecek. Önce, yani darbe zemini hazırlanırken, "işbirlikçi" gazetecilerin katkısına ihtiyaç var. Ve o listede ismi olanlardan bazıları, "Plan sahte" diyerek, darbeci komutanların, kendisine güvenmekteki haklılığını da ortaya koymuş olmuyor mu?

Nazlı Ilıcak / Sabah



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs