En Sıcak Konular

Moğolların 20 bin Türk rahatsızlığı

26 Ocak 2010 10:11 tsi
Moğolistan'ın 20 bin Türk erkeği istediği yönündeki haberlere Moğol öğrencilerden sert tepki...

'Moğolistan'ın hızla azalan nüfusuna çözüm için 20 bin Türk erkeği istediği' şeklindeki haberler, Türkiye'de üniversite öğrenimi gören Moğol gençlerin tepkisine sebep oldu. Haberlerin kendilerinde büyük hayal kırıklığına yol açtığını belirten öğrenciler, protesto amacıyla bir imza kampanyası düzenledi. Türkiye'de yaklaşık 2 bin Moğol öğrenci bulunuyor.

Moğol Öğrencileri Birliği Genel Temsilcisi Natsag Lkhagvajav, "Türkiye gibi dost bir ülkenin medyasında, gerçeği yansıtmayan bu tarz haberler görmek bizler için çok üzücü. Moğolistan'daki kadınları küçük düşürücü tarzda hazırlanmış bu tür haberler, gerçekten gurur kırıcı nitelikte. Türkiye'de yaşayan Moğol bayanları olarak, bu haberler yüzünden bazı bilinçsiz insanlar tarafından da rahatsız edilmeye başlandık. Bu gerçek olmayan haberleri yayımlayan medya kurumlarını özür dilemeye davet ediyoruz." dedi. Lkhagvajav, "Moğolistan'da bir erkeğe altı kadın düştüğü" haberinin de doğru olmadığını vurgulayarak, "Gerçeği öğrenmek isteyenler, Birleşmiş Milletler istatistiklerine baksın. Moğolistan'da 100 kadına 99,4 erkek düşmektedir. Aradaki fark 6 kat değil, binde 6'dır." şeklinde konuştu.

Söz konusu haberlerin kaynağının da belli olmadığını ifade eden Lkhagvajav, şunları söyledi: "Moğol hükümetinin ilgili birimleri veya Türkiye'deki Moğol büyükelçiliği, medyaya böyle veriler sağlamış değil. Dolayısıyla bu haberlerin kaynağı belirsiz. Böyle bir olayın, tarihi bağları son derece kuvvetli olan iki dost ülke arasında diplomatik bir krize yol açmamasını umuyoruz."

bugün



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,504 µs