3 aşamalı kaos planı | " /> 3 aşamalı kaos planı | "/>

En Sıcak Konular

KCK'nın 3 aşamalı kaos planı

26 Ocak 2010 10:07 tsi
KCK'nın 3 aşamalı kaos planı Emniyet KCK'nın yeni eylem stratejisini deşifre etti. 3 aşamalı kaos planı şöyle:

Parti binaları işgal edilecek koruculara silah bıraktırılacak  
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, ülkede karışıklık çıkarmayı amaçlayan terör örgütü KCK/TM'nin yeni eylem stratejisini deşifre etti. Örgütün 3 aşamalı kaos planına göre korucuların tasfiye olması için silah bırakmaları sağlanacak. AK Parti ve CHP'nin il-ilçe teşkilatları işgal edilecek ve başta Güneydoğu olmak üzere ülke çapında 'intikam' sloganlarıyla yürüyüşler düzenlenecek. 
  
Terör örgütü KCK/TM'nin kaos ortamı oluşturmak için üç aşamalı bir eylem planını uygulamaya koyduğu ortaya çıktı. Hükümetin başlattığı 'demokratik açılım' sürecini sabote etmeyi amaçlayan planı deşifre eden Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğini uyardı. Çok gizli uyarı yazısı ile il emniyet müdürlükleri alarma geçirildi. Kaos planına göre koruculara silah bıraktırılması için komisyonlar oluşturulacak. AK Parti ve CHP binaları işgal edilecek. Güneydoğu'da halkı sivil itaatsizliğe sevk etmeyi hedefleyen yürüyüş ve gösteriler düzenlenecek.

Emniyet'in valiliklere ulaştırdığı çok gizli uyarı raporuna göre terör örgütü KCK, geçici ve gönüllü köy korucularının tasfiyesine dönük çalışmalar sergileyecek. Oluşturulacak komisyonlar, ülke genelinde korucuların karıştıkları asayiş olaylarını ileri sürerek silahlarını bırakmaya zorlayacak. Siyasi partileri de hedef alan örgüt, AK Parti ile CHP'nin il ve ilçe teşkilatı binalarına dönük işgal tarzı eylemler gerçekleştirecek. KCK/TM, AK Parti ile CHP bünyesindeki Kürt kökenli kişileri de hedef alıyor. Örgütün yeni dönem stratejilerine göre bu kişilere örgütsel görüşler aktarabilmek için bu ideolojiye sahip siyasetçi, kanaat önderleri gibi şahsiyetlerden komisyonlar oluşturulması planlanıyor.

KCK/TM, kaos ortamı oluşturmak amacıyla 'Özgür önderlik ve özgür kimlik, sonuna dek direniş' ve 'intikam' sloganları ile toplumu galeyana getirerek sivil itaatsizlik eylemleri yapmayı düşünüyor. Buna göre Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari ve Van başta olmak üzere ülke çapında 'Önderliğe özgürlük' yürüyüşleri yapılacak. Mahallelerde meşaleli gece yürüyüşleri düzenleyecek. Sokaklarda barikat kuran örgüt sempatizanları polisin bölgeye girmesini engelleyecek. Polisle çatışmaya girilerek olay çıkartılması sağlanacak.

Örgüt, yandaş kitleyi eylemlere hazırlamak amacıyla ise halk toplantıları düzenleyecek. Toplantılarda terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın imha edilmeye çalışıldığı ve ona sahip çıkılması gerektiği işlenecek. Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla sokak gösterilerinin yapılması gerektiği anlatılacak.

KCK operasyonunda 11 kişiye tutuklama

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 39 kişiden 11'i tutuklandı. Doğubayazıt'ta PKK terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 39 kişi jandarmanın bir yıllık teknik takibi sonucu yurdun çeşitli yerlerinde gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. 3 kişi delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, 36 kişi 4 günlük sorgunun ardından önceki gece adliyeye çıkarıldı. Zanlılardan 11'i tutuklanarak Doğubayazıt Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklananların, daha sonra Ağrı ve Erzurum'daki cezaevlerine sevk edileceği belirtildi.

zaman



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs