En Sıcak Konular

Meclis'i ziyaret eden 2 subayın isimleri

26 Ocak 2010 09:21 tsi
Meclis'i ziyaret eden 2 subayın isimleri

Askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin yapıldığı gecenin sabahında Meclis'i ziyaret eden askerlerin kimlikleri belli oldu.

Bu isimlerden biri Tuğgeneral O.K., diğeri de Hakim Binbaşı M.Y. AK Partililer, subayların Meclis'te siyasileri ziyaret ettiğini doğruladı. Muhalefetten CHP ve MHP ise askeri personelin ziyaretiyle ilgili iddiaları reddetti.

Askere sivil yargı yolunu açan yasaya önce destek veren muhalefet partilerinin, ertesi gün Meclis'e gelen iki subayın temaslarından sonra tavır değiştirdiğine yönelik Zaman'ın dün manşetten duyurduğu haber, büyük yankı uyandırdı. Subayların Meclis'e gelip görüşme yaptığı bilgisi AK Partililerce doğrulandı. MHP'li Oktay Vural da subayların sadece AK Parti ile görüştüğünü iddia etti. CHP ve MHP'nin Meclis yöneticileri, subaylarla görüşme yapmadıklarını savundu. Meclis'e gelen askerlerden biri, o tarihte Milli Savunma Bakanlığı Kanun ve Kararlar Daire başkanı olan Tuğgeneral O.K. idi. Diğer subay ise Hakim Binbaşı M.Y.

Sabah Meclis'e gelen subaylarla ilk görüşen isim, bir AK Partili. O görüşmeyi ilk kez anlatan AK Parti'nin önemli bir ismi, subaylarla aralarında geçen ilginç diyaloğu da aktardı: "Gece yarısı bir askeri hakim TV'yi izlerken dikkatini çekmiş ve telefon etmiş. Bunun üzerine apar topar geldiler. Şaşkın ve sinirliydiler. 'Bu yapılan, gece yarısı darbesidir' denilince sakinleştirmeye çalıştım. Ortamı yumuşatmak için de espri yaptım. Dedim ki, '27 Mayıs'ta Menderes sabaha karşı asıldı, 12 Mart, 12 Eylül gece yarısı darbesiydi. 27 Nisan'daki e-muhtıra bile gece verildi. Hep siz mi yapacaksınız? Bırakın bir de Meclis gece yarısı darbesi yapsın' dedim."

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise söze, "Zaman'da çıkan haberler tek bir hata ile tamamen doğru." diyerek başladı. Elitaş, haberde yer alan hatanın Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in önergeyi görüştüğü MHP'linin, Oktay Vural değil diğer Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır olduğunu açıkladı. Bakan Ergin'in MHP'li Şandır ile birlikte AK Parti'den Bekir Bozdağ, CHP'den Hakkı Suha Okay ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile bir araya geldiğini, orada tam bir mutabakat sağlandığını hatırlattı. Elitaş, "Aramızda tam bir mutabakat vardı. Muhalefet daha sonra 'uyutulduk' diyerek çark etti. Biz kendilerini uyutmadık ama arkadaşlar aşırı uyarılmış olmalılar ki; destek verdikleri yasaya karşı çıktılar. Hava, cumartesi günü değişti." dedi. Elitaş, 2 subayın ziyaretine ilişkin olarak da, "Bu bilgiyi ben de duydum. Konuşuluyor ama benimle görüşen olmadı." diye konuştu. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ise Meclis'te yasal düzenlemeleri takip eden subaylar ile her zaman görüştüklerini, bunun altında bir şey aramanın etik olmadığını söylemekle yetindi.

MUHALEFET, İDDİALARI REDDETTİ

Muhalefet partileri, Zaman'ın haberi üzerine açıklama yaptı. MHP Grup Başkan vekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin ardından, kendileriyle böyle bir görüşmenin olmadığını söyledi. Oktay Vural, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in düzenlemenin yapıldığı gece kendisiyle görüşmediğini de ifade ederek, "Söylenenin bir tarafı yalansa diğer tarafı da yalandır. Benimle görüşen herhangi bir asker de yok. Bu da yalan. AK Parti'yle görüşmüş olabilirler." şeklinde konuştu. MHP'li Mehmet Şandır da, "İki askerin partinizi ziyaret ettiği iddiaları doğru mu?" sorusuna, "Kim görüşmüş, nerede görüşmüş adam gibi çıkıp açıklanması lazım." şeklinde cevap verdi. CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay da, "Bana ve CHP grubuna, o gün bir tek asker kişi bile gelmedi.'' açıklamasını yaptı. CHP adına grup başkan vekilleri de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ziyaret iddiaları tümüyle reddedildi.

zaman




Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs