En Sıcak Konular

Cem Uzan çapraz sorguya alınacak

24 Ocak 2010 14:57 tsi
Enerji Bakanlığı avukatları Libananco Davası kapsamında, Cem Uzan'ı çapraz sorguya alacak. Uzan, mart ayında Paris'te, üç kişilik hakem heyetinin huzurunda ifade verecek.

Güney Kıbrıs merkezli Libananco şirketinin Türkiye aleyhine Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Mahkemesi (ICSID) nezdinde açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasında sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Enerji Bakanlığı avukatları Cem Uzan'ın talebi üzerine Paris'e çapraz sorguya gitmeye hazırlanıyor. Sorgulama, Enerji Bakanlığı'nın "Çeaş-Kepez'e el konulduğunda Libananco bu şirketlere ortak değildi, Uzan'ın mahkemeye verdiği belgeler sahte" iddiası temelinde gerçekleşecek.

PARİS'TE İLK SORGU

Mart ayında Paris'te, 3 kişilik hakem heyetinin huzurunda yapılacak sorgulamaya Uzanların davaya müdahil olma talebi üzerine karar verildi. Mahkeme Cem Uzan'ın talebini kısmen kabul etti ve Enerji Bakanlığı avukatlarının da katılımıyla hakkındaki iddialar ve tanıklığı ile ilgili çapraz sorguya tutulmasına karar verdi.

"EVRAK SAHTE"

Enerji Bakanlığı davada Cem Uzan'ın mahkemeye ortaklık yapısıyla ilgili sunduğu belgelerin sahte olduğunu iddia ediyor. Bu iddiasını güçlü delillerle destekliyor. Hakem heyeti şimdi detaylı olarak evrakların gerçekliğini araştırıyor. Enerji Bakanlığı yetkilileri mahkemenin evraklarda kullanılan mürekkebin cinsine kadar detaylı çalışmalar yaptığını anlatıyor. Döneme ait her türlü olgunun değerlendirildiğini anlatan kaynaklar, "Sahte belge verildiğini kuvvetli delillerle ispat ettik. Şu anda evraklardaki mürekkebin niteliğine kadar detaylı inceleme yapılıyor. Paris'teki sorgulama da bu eksende olacak" açıklamasında bulunuyor. ICSID'in daha önce benzer davalarda Türkiye lehinde karar verdiğini anlatan yetkililer, "Henüz yargılamada esasa geçilmedi. Çok karışık bir dava ve uzun sürecek. Ancak emsal teşkil edecek bazı davalarda Türkiye lehine karar verdi. Bunları da hakem heyetine sunduk. Dava lehimize sonuçlanacak" açıklamasında bulundu.

sabah



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs