En Sıcak Konular

Meçhul subay haklı çıktı

24 Ocak 2010 13:06 tsi
Meçhul subay haklı çıktı  
Anayasa Mahkemesi'nin askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına yönelik yasayı iptal kararı, akıllara 2009 Kasım'ında "Meçhul Subay'ın" gönderdiği mektubu getirdi.

Mektupta, Genelkurmay Başkanlığı'nın Başbakanlık'tan gelen direktifle kurduğunu iddia ettiği 'kara propaganda' yapan 42 internet sitesi deşifre ediliyordu. İhbar mektubunun giriş kısmında ise cunta yapılanmasının Anayasa Mahkemesi'ne baskı yapacağı açık bir şekilde yer buluyordu. Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın ıslak imzalı orijinal belgesini de ortaya çıkaran mektubun, cunta yapılanmasının kamuoyunu yönlendirmek amacıyla yapılacak çalışmaları anlattığı kısmın 7. maddesinde cuntanın hedefleri sıralanırken aynen şu ifadeler yer alıyor: "Anayasa Mahkemesi'ne baskı yapılarak bir an önce ilgili madde değişikliğinin iptaline yönelik karar çıkarttırmak ve yargılama sürecini askerî yargıya taşıyarak takipsizlik kararı verdirmek."

Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal yönündeki kararının ardından Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun asker kişilerle ilgili sivil mahkemelerdeki soruşturma ve davaların askerî mahkemelere gönderilmesi gerektiğini söylemesi, hukukçular tarafından tepkiyle karşılandı. Çünkü daha önce Çubuklu'nun sivil savcılara gitmesi gereken belgelerin imhasıyla alakalı verdiği talimatlar internete ve medyaya yansımıştı. Haberlere göre, 2 Aralık 2009 tarihinde Çubuklu'nun internet sitelerine düşen ses kaydında Genelkurmay Karargâhı'nda sivil savcılara gitmesi gereken belgelerin imhasının yapıldığı anlaşılıyordu.

zaman



Bu haber 1,026 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,016 µs