En Sıcak Konular

Baykal'ı başbakan yapacaklar!

24 Ocak 2010 11:57 tsi
AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Ergenekonu savunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi.

Partisinin Turgutlu ilçe teşkilatı tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen danışma toplantısına katılan Milletvekili Çerçi, yapılan veya yapılacak gizli operasyonların, Ergenekon ve çetelerin Deniz Baykal'ı başbakan yapmaya çalıştığını iddia etti. Çerçi, bu çalışmaların demokrasi anlayışıyla bağdaşmadığına dikkat çekip, "Onlar demokrasiyi böyle anlıyorlar. Millet iradesinin neticesini faşizm olarak algılıyorlar." dedi.

Demokratik anlayışa, hukuka ve evrensel insan haklarına saygısı olanların milli iradeye de saygı duyması gerektiğine dikkat çeken Çerçi, CHP lideri Deniz Baykal'ı adeta eleştiri yağmuruna tuttu. CHP'nin 40 yıldır yüzde yirmi oranında oy aldığını hatırlatan Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, 2011 Temmuz seçimlerinde CHP'nin oy oranının düşeceğini ileri sürdü. Çerçi, "Sosyal demokrat dediğin anlayış, daha alt gelir gruplarından oy alan, toplumun alt tabakalarına değer veren, onların haklarına savunan; değişimden, gelişimden, üretimden ve özgürlüklerden yana bir anlayış demektir. Fakat CHP'de elit tabaka ve seçkincilik almış başını gidiyor. Sayın Baykal, demokrasi dışı hareketlerin baş savunucusu, Ergenekonun baş avukatı, böyle bir anlayış. Yani asıl faşizan anlayış budur. Eğer faşizm arıyorsanız bu zihniyetin, bu kafa yapısının altında arayacaksınız" dedi.

MHP'yi de eleştiren Milletvekili Çerçi, geçmiş dönemde üç buçuk yıllık iktidar ortaklığı yapan MHP'nin Manisa iline ve ilçelerine sağlık bakımında hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü. Çerçi, "Şimdi bekliyorum. Bazı belediyelerde iktidara geldiler. Bakalım neler yapacaklar. Biz onlardan büyük hizmetler istemiyoruz. Küçük işler bekliyoruz. Büyük hizmetler yapmaya onların vizyonları ve çapları yetmez." diye konuştu.

Çerçi, son günlerde bazı gazetelerde ve ulusal televizyon kanallarında çıkan 'Yandaş Basın' sözlerine de tepki gösterdi. Çerçi, AKP'nin demokratik değerleri, özgürlükleri, bireysel hakları, Türkiye'nin milli birliği, bütünlüğü ve geleceği adına savunan basın mensuplarına yandaş basın olarak nitelendirildiğini ifade ederek, "Cuntanın, çetenin, Ergenekonun haklarını savunan ve bu zihniyetteki basına da Ergenekoncu basın demek uyar mı? Darbeci basın, çeteci basın. Bu ülkede özgürlükleri savunanlara yandaş basın diyorlar, böyle bir ülkede yaşıyoruz" diye konuştu. 

cihan



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs