51 nolu DVD'de | " /> 51 nolu DVD'de | "/>

En Sıcak Konular

'Balyoz'un izi 51 nolu DVD'de

24 Ocak 2010 09:22 tsi
'Balyoz'un izi 51 nolu DVD'de
Taraf'ın duyurduğu 'Balyoz Harekat Planı'nın izi Ergenekon sanığı emekli Albay Göktaş'a ait 51 No'lu DVD'de de ortaya çıktı.

DVD'de, 'Balyoz' adlı harekat planı ve ilgili lahikalar var. 'Gizli' ibareli askeri planlar da mevcut.

Türkiye günlerdir Taraf gazetesinin duyurduğu 'Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nı konuşuyor. İddialara göre dönemin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan tarafından hazırlanan harekat planı, 2003-2006 yıllarını kapsıyor. Planla bağlantılı eylem planlarında, sıkıyönetim ortamı için İstanbul'da camilerin de bombalanacağı öne sürülmüştü Gündem yaratan plana ait ipuçlarına Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ta bulunan 51 No'lu DVD'de de rastlandığı ortaya çıktı.

7 Ocak 2009'da gözaltına alınan Göktaş'ın Ankara'daki ofisinde, ilginç bir DVD bulunmuştu. Ergenekon'un en önemli delillerinden sayılan o DVD'de,  Türkiye'nin günlerdir konuştuğu 'Balyoz'un izleri de var. Plana Ergenekon'un 3'üncü iddianamesinin ek klasörlerinde yer verildi. Plan, 'Balyoz Hrk. P1.EK-G Mu Eki isimli klasör içerisinde bulunan belgeler 'Özel Kuvvetler Komutanlığı' başlığı ile yazılmış 'Çok Gizli' ibareli olduğu' adıyla klasörlere girdi. Lahikaların başında 1. Ordu kısaltmasına da yer verilmiş.

O DVD ÇOK KONUŞULDU
51 No'lu DVD çok konuşulmuştu. Çünkü iddiaya göre içinde 5 bin 763 kişiye ait çok özel bilgiler  yer alıyordu. Bazı hakim ve savcıların 'mahrem ilişkilerini' gösteren şantaj kayıtlarını içeriyordu. Üst düzey yargı mensupları, siyasetçiler ve birçok gazetecinin fişlendiği iddia edilmişti. 51 No'lu DVD'deki 'Ö.K' isimli word belgesi ile 'Kurmay' isimli excel belgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı mensuplarının fişlenmiş olduğu iddia edilmişti. Sır DVD'de Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yönelik özel bilgiler de yer alıyor.

DVD'den çıkan 'Yargıtay' isimli word dosyasının ise yargı mensuplarının fişleme belgesi olduğu anlaşıldı. Bu belgede yargı mensupları din, ırk ve siyasi görüşlerine göre 'Sol, Kürt' , 'sol, güvenilir', 'Alevi, sol', 'Fethullah'la ilişkili', 'muhafazakar, tarikatçı', 'sol, demokrat', Nurcu' şeklinde sınıflandırılmıştı. Bazı yargı mensuplarıyla ilgili ise isimlerinin yanına 'Mezhepçilik yapar', 'YARSAV'da aktif' , 'Evli, bir kadınla ilişkisi var', 'Kurumun en vasıfsız personeli' gibi yorumlar yapılmıştı.

'KOMUTAN İSTEDİ' DEMİŞTİ
Göktaş'ın ifadesinde, DVD'de gizli belgeleri Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde hazırladığını söylediği öne sürülmüştü. Göktaş, 'irticai faaliyette bulunduğu belirtilen kamu görevlileri' isimli dokümanı Psikolojik Harekat timleriyle hazırladıklarını öne sürmüştü.

BAŞKA PLANLAR DA VAR
DVD'de 'Emasya' toplantılarına ilişkin  2 dosya da mevcut. Ayrıca, 'Altay, Atak, Barbaros, Alev, Fişek ve Acar'gibi harekat planları ve 'dindar memurlar' adlı bir dosya da DVD'de yer alıyor.

akşam



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs