En Sıcak Konular

'Balyoz' darbe planı Çorum'da protesto edildi

23 Ocak 2010 18:47 tsi
Çorum'da ellerinde pankartlarla toplanan vatandaşlar, 'Balyoz' darbe planını protesto etti.

Özgür-Der ile İlke Der tarafından merkez PTT önünde ortak bir açıklaması yapıldı. Dernek üyelerinin dışında vatandaşların da destek verdiği basın açıklamasında, son günlerde ortaya çıkan 'Balyoz' darbe planları ve Anayasa Mahkemesi'nin askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi iptal etmesine tepki gösterildi.

Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, 'Balyoz' isimli darbe planının ardından artık mızrağın çuvala sığmadığını ve delik deşik olan çuvaldan boşalan darbe planlarına bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Gökgöz, "Sarıkız, Yakamoz, Eldiven, Ayışığı, Kafes ve şimdi de Balyoz darbe planları, açıkça ülke insanı üzerinde oluşturulacak korku paranoyası üzerinden, nasıl bir iktidar devşirmeye çalıştıklarına ibretlik örneklerdir. En ince detaylarına kadar hazırlanmış Balyoz Harekât Planı ise, insanın kanını donduracak türden bir vahşet içeriğine sahip. Cuntacı zihniyet, gözü dönmüş iktidar hırsı ve vahşet duygusuyla, Cuma namazı vaktinde cep telefonu düzenekli bombalarla, Fatih ve Beyazıt camilerinde katliam yapmayı, kendi savaş uçağını düşürmeyi ve bu vesile ile komşumuz Yunanistan ile ülkeyi savaşa sürüklemeyi, ülkeyi ve halkı faşizan bir diktatörlükle baskı altına almak için bir dizi kirli, karanlık eylem ortaya koymayı hedefleyebilmiştir." dedi.

Yaşanan gelişmeler karşısında Genelkurmay'ın tutumunun tatmin edici olmadığını ifade eden Gökgöz, şunları söyledi: "İrtica ile mücadele eylem planına kâğıt parçası diyen Genelkurmay, daha önce de yer altından çıkarılan lav silahlarına da 'boru' demişti. Gelinen noktada 'irtica ile mücadele eylem planı'nın gerçek olduğu anlaşıldı. Türkiye toplumunun adalet, barış ve güven içerisinde olabilmesi için, cuntacılar, darbe planlayıcıları ve onları himaye eden tüm kurumlardan hesap sorulmalı ve yargılanmaları sağlanmalıdır."

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINA TEPKİ
İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı ise askerlere sivil yargılama yolu açan düzenlemeyi iptal eden Anayasa Mahkemesi'nin halkı perişan eden darbecilerin önünü açarak kötü bir tutum sergilediğini savundu.

Bu kararla Türkiye'nin diktatörlük rejimine doğru yol aldığını öne süren Özkabakçı, "Mahkeme almış olduğu bu karar ile askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını önlemiş oldu. Asker hem sivil halka karşı suç işleyecek hem de cezasını kendisi kesecek. Bu bir çifte standarttır. Halk halka karşı suç işleyince sivil mahkemede yargılanacak, asker halka karşı suç işleyince asker kendi kendini yargılayacak. Bu büyük bir adaletsizliktir, çelişkidir, haksızlıktır, zulümdür. Biz herkesin hukuk önünde eşit olması gerektiğine inanıyoruz. Mahkemeler tam bağımsız olmalı ve herkes nerede yargılanacağını bilmeli." şeklinde konuştu.

PTT önünde toplanan grup, 'Mızrak çuvala sığmıyor. Sarıkız, Yakamoz, Eldiven, Ay Işığı, Kafes ve şimdi de Balyoz. Darbeciler yargılansın" yazılı bir pankart açtı. 'Emasya protokolü iptal edilsin', 'Darbelere hayır', 'Neden herkese aynı, askere ayrı yargı?' ve 'Darbe planları bitmez' yazılı dövizler taşıyan gruptan bazılarının elinde ise darbe planlarını ortaya çıkaran Taraf gazetesi yer aldı. Sloganlar atan vatandaşlar, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs